Merakla Beklediğimiz 15 Oyun! (2022)

2022 listemiz kabarık. En iddialı yıllardan biri olmaya aday!

2022’de PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, S, Nintendo Switch ve PC’de çıkacak en heyecan verici yeni oyunların tümü burada! 2022’in yeni oyunlarının listesi her hafta büyüyor. Evet, pek çok kişi henüz çıkış tarihlerini bile bilmiyor, ancak Xbox Series X ve PS5’in gelişi sayesinde bu oyunlar hakkında giderek daha fazla bilgiye erişiyoruz. Merakla Beklediğimiz 15 Oyun (2022) listesi ile karşısınızdayız.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 (PS5) Türkçe Oyunlar Listesi


Merakla Beklediğimiz 15 Oyun (2022)

Her şey o kadar taze! Yeni nesil, parlak bir ışıltıya sahip, ancak bu oyunların çoğunlukla PS4, Xbox One, Switch ve PC’ye de geleceğini biliyorsunuz. Bu nedenle, istek listenizi geniş tutmanızı öneririz. 2022’de PC ve konsollar için çıkacak çok sayıda dikkate değer oyun var. Büyük RPG’lerden sanatsal indie’lere ve çok daha fazlasına kadar, burada sizin için mutlaka bir şeyler olduğuna inanıyorum sevgili Turuncu Levye takipçileri

1- Prince of Persia: The Sands of Time Remake

Ubisoft, PS2 / Xbox / Gamecube döneminin en unutulmaz oyunlarından birini Prince of Persia: The Sands of Time’ın yeni bir versiyonuyla geri getiriyor. Bu kadar uzun süredir var olan bir stüdyo için şaşırtıcı gelebilir, ancak bu, Ubisoft’un daha yeni donanım için basitçe yeniden düzenledikleri diğer oyunlardan farklı olarak ilk tam teşekküllü yeniden yapımını işaret ediyor. Bununla birlikte, The Sands of Time Remake, modern grafikler ve oynanışla orijinaline oldukça sadık bir yapım olacak.

2- Ghostwire: Tokyo

İnsanlar Toyko’nun neon ışıklı sokaklarından buharlaşmaya başladığında, bir şeylerin pek de doğru olmadığını anladık. Ghostwire: Tokyo’da garip gölgeli figürler sokaklarda devriye gezmeye başlar ve Japon efsaneleri ve efsanelerine dayanan korkunç canavarlar sokaklarda kol gezer. Hayatta kalma-korku serisi The Evil Within’in yapımcıları tarafından geliştirilen oyun, özellikle paranormal varlıklar, doğaüstü olaylar ve komplolar ile fazlasıyla dikkat çekici bir temaya sahip.

3- Horizon Forbidden West

Aloy, 2017’deki Horizon Zero Dawn’ın devam oyunuyla geri dönüyor ve bu sefer Amerika’daki San Franciso’nun kıyamet sonrası ortamına yolculuk yapacağız. Sony’nin Future of Gaming etkinliğinde paylaştığı fragmanda, Horizon Forbidden West’in PS5’e geleceğini ve muhteşem, canlı manzaralar, yeni büyük makine yaratıkları ve – hepsinden daha ilginç olanı – su altı sahnelerini de içerisinde barındıracağını gözler önüne serdi. Guerrilla Games’in eşsiz dünyasına geri döndüğümüzde, hiç şüphesiz daha fazla gizem bizleri bekliyor olacaktır.

4- Gotham Knights

WB Games Montreal yepyeni bir Batman oyunu üzerinde çalışıyor, ancak bir sorun var – Batman öldürüldü.

Gotham Knights, stüdyonun “şimdiye kadarki en dinamik ve etkileşimli Gotham Şehri”ni bizlere sunacak. Red Hood, Nightwing, Robin ve Batgirl için mevcut olan benzersiz yetenekler ve beceri ağaçlarıyla yaşayacağımız deneyim için heyecanlıyız. Batman’in yokluğunda pek çok DC kötü adamının Gotham’ın kontrolünü ele geçirmeye çalıştığına tanıklık edeceğiz. Bu süreçte ister tek ister co-op olarak dört kahramandan birini seçerek Gotham’ı savunacağız.

5- Atomic Heart

Atomic Heart, son zamanlarda gördüğümüz en komik görünen canavarlardan bazılarına ev sahipliği yapan tuhaf, atmosferik bir korku nişancı oyunu. İlk olarak 2020’de duyurulan Mundfish’in robotlar ve hologramlarla donatılmış distopik bir SSCB vizyonu olan yapım şimdi 2022’de PS5, Xbox Series X, PC ve eski nesil konsollarda piyasaya sürülecek.

6- Dying Light 2 Stay Human

Yirmi yıldan fazla bir süre önce Harran’da virüsle savaştık ve kaybettik. Şimdi yine kaybediyoruz. Ayakta kalan son büyük insan yerleşkelerinden biri olan Şehir, karmaşaya teslim olmuş durumda. Medeniyet Karanlık Çağ’a geri döndü. Yine de, umudumuzu kaybetmedik. Karanlık yeni bir çağın içinde kaybolan bir şehrin akışına katılacak ve çeşitli seviyeleri ve mekânları keşfederken farklı yolları ve gizli geçitleri açığa çıkaracağız. İlk oyuna nazaran eylemlerimizle Şehir’in kaderini şekillendirebilir ve farklı deneyimler elde edebiliriz.

7- Saints Row

Yanında dostların Neeah, Kevin ve Eli ile geleceğin Mafya Babası olarak Saints çetesini kuracak, Santo Ileso’nun sokaklarında kurduğun imparatorluğu büyütüp şehrin kontrolü için savaşırken Los Panteros, Idols ve Marshall çeteleriyle mücadele edeceksin. Aslında Saints Row bir tür yeni şirket kurma hikâyesi. Tek farkı Saints çetesinin işi suç işlemek. Şimdiye kadar yaratılan en büyük ve en iyi Saints Row oyununa hazır olun sevgili Turuncu Levye takipçileri. Santo Ileso’nun gitgide genişleyen benzersiz dünyası yan görevlerle, suç dünyasının tehlikeli hamleleriyle ve muhteşem ana görevlerle dolu vahşi ve çok eğlenceli bir yer.

8- God of War: Ragnarök

Santa Monica Studio’dan eleştirmenlerin beğenisini kazanan God of War’un (2018) devamı geliyor. Kratos ve Atreus, bir kehanete göre dünyayı sona erdirecek bir savaşa hazırlanırken cevaplar aramak için Dokuz Diyar’ın her birine gitmelidir. Asgard kuvvetleri savaşa hazırlanırken Kratos ve Atreus, cevaplar aramak için Dokuz Diyar’ın derinliklerine girerler. Yol boyunca enfes manzaralara sahip çarpıcı bölgeleri keşfedecek, diyarların dört bir yanından müttefikler toplayacak, İskandinav tanrıların ve canavarların şekline bürünen korkunç düşmanlarla karşılaşacaklar.

Ragnarök tehdidi yaklaştıkça, Kratos ve Atreus kendilerini ailelerinin güvenliği ve diyarların güvenliği arasında seçim yaparken bulacaklar….

9- Elden Ring

Tarnished, yüksel ve zarafetin seni yönlendirmesine izin ver. Elden Ring’in gücünü kullan ve Lands Between’de bir Elden Lord ol! Çeşitli olayları içinde barındıran açık arazilerin, karmaşık ve üç boyutlu tasarımlara sahip büyük zindanlarla buluştuğu devasa bir dünya. Yolculukların sırasında, bilinmeyeni keşfetmenin ve tehditlerin üstesinden gelmenin verdiği o tatmin edici başarım hissi bizleri bekliyor. Karakterin görünüşünü özelleştirebilmenin yanı sıra kuşanabildiğimiz silahlardan, zırhlardan ve büyülerden de dilediğimiz kombinasyonu oluşturabiliyor olacağız. Parçalar halinde işlenen çok katmanlı bir hikâye bizlerin beğenisine sunulacak.

10- Suicide Squad: Kill the Justice League

Eleştirmenlerce beğenilen Batman: Arkham serisinin yaratıcısı Rocksteady Studios tarafından geliştirilmekte olan, türe meydan okuyan, aksiyon-macera türündeki üçüncü şahıs nişancı oyunu Suicide Squad: Kill the Justice League en sonunda 2022’de geliyor! Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang ve King Shark’ın isteksizce Dünyanın En Büyük DC Süper Kahramanlarını devirme misyonlarının bir parçası olacak ve Amanda Waller’ın meşhur Task Force X’inin (diğer adıyla İntihar Timi) kökenlerini keşfedeceğiz. Oyuncular, ister tek oyunculu olarak kendi başlarına oynayarak, ister çok oyunculu kooperatifte arkadaşlarıyla takım oluşturarak deneyimlerini özelleştirebilir.

11- Forspoken

Forspoken, genç bir New Yorklu olan Frey’in güzel ve acımasız Athia topraklarına yaptığı yolculuğu takip eden bir aksiyon RPG’sidir. Eve dönmenin bir yolunu arayan Frey, genişleyen manzaraları aşmak, canavar yaratıklarla savaşmak ve Tantalar olarak bilinen güçlü kabile reislerini yenmek için yeni keşfettiği büyülü yeteneklerini kullanmak zorunda. Forspoken, PlayStation 5’in donanımının tüm gücünden yararlanmak için tasarlandı ve en son teknolojiyi yaratıcılıkla birleştirerek daha önce hiç olmadığı kadar bir oyun deneyimi sunmak için Luminous Productions’ın (Final Fantasy XV) felsefesini gösterdi.

12- Hogwarts Legacy

Açık dünya aksiyon RPG Harry Potter oyunu Hogwarts Legacy 1800’lerdeki Hogwarts’ı ele alıyor ve bu geniş, büyüleyici dünyada oyuncular büyücülük dünyasını tehdit eden sırrın peşinden giden bir öğrenciyi deneyimleyecekler. Oyunda Mordor oyunlarında kullanılan Nemesis sisteminin yeniden tasarlanmış bir versiyonu kullanılacak. Sistem dahilinde size karşı olan düşmanlar dövülebilir, öldürülebilir veya müttefikiniz olabilir. Seçim sizin!

13- A Plague Tale: Requiem

Denizin çok ötesinde, bir ada sesleniyor… Doğaüstü güçler tarafından saptırılmış acımasız, nefes kesen bir dünyada yürek parçalayan bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Harap olmuş yuvalarından kaçan Amicia ve Hugo güneye, yeni bölgelere ve şehirlere doğru uzun bir yolculuk yapıyor. Burada yeni bir hayata başlamayı ve Hugo’nun lanetini kontrol etmeyi deniyorlar. Ama Hugo’nun güçleri tekrar uyandığında aç bir sıçan seliyle ölüm ve yıkım geri dönüyor. Tekrar kaçması gereken kardeşler, kehanette geçen ve Hugo’yu kurtarmanın yolu olabilecek bir adaya bel bağlıyor.

14- Marvel’s Midnight Suns

Marvel’s Midnight Suns, Marvel Evreninin karanlık tarafında geçen yeni bir taktik RPG oyunu. Şeytanların Annesi Lilith’in ustası Chthon’u diriltmesini durdurmak için yeraltı dünyasının şeytani güçlerine karşı savaşırken Midnight Suns’la takım kurun ve onların arasında yaşayın. Yenilmezler, efsanevi kahraman ve Lilith’in terkedilmiş çocuğu olan Hunter’ı umutsuzca canlandırmak için Midnight Suns – Ghost Rider, Magik, Blade ve Nico Minoru – ile bir araya geldi. Düşen müttefikler ve tehlikede olan dünyanın kaderi karşısında, karanlığa karşı ayağa kalkmak size kalmış olacak!

15- Avatar: Frontiers of Pandora

Avatar: Frontiers of Pandora, Lightstorm Entertainment ve Disney ile işbirliği içinde bir Ubisoft stüdyosu olan Massive Entertainment tarafından geliştirilen birinci şahıs, aksiyon-macera oyunudur. Snowdrop motorunun en son yinelemesi kullanılarak inşa edilen ve yeni nesil konsollar ve PC için özel olarak geliştirilen Avatar: Frontiers of Pandora, sürükleyici, açık bir dünya deneyiminde tüm güzelliği ve tehlikesiyle Pandora’nın çekici dünyasına hayat veriyor.

Bu yeni, bağımsız hikayede bir Na’vi olarak oynayacak ve Pandora’nın daha önce hiç görülmemiş bir parçası olan Batı Sınırında bir yolculuğa çıkacağız. Eşsiz yaratıkların ve yeni karakterlerin yaşadığı canlı ve tepkisel bir dünyayı keşfedin ve onu tehdit eden zorlu RDA güçlerini geri püskürtün!


Peki ya siz sizler için hazırladığımız Merakla Beklediğimiz 15 Oyun (2022) listemiz hakkında ne düşünüyorsunuz? Hangi oyunları merakla bekliyorsunuz? Aşağıda yer alan yorumlar kısmından düşüncelerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version