Mass Effect Legendary Edition: En İlginç 10 Yenilik!

Ben Komutan Shepard ve bunlar Mass Effect Legendary Edition ile ilgili en ilginç gerçekler.

BioWare’in uzay yolculuğu üçlemesine geri dönmeye benim kadar hazırsanız, Mass Effect: Legendary Edition‘a hangi parlak yeni geliştirmelerin ve iyileştirmelerin geleceğini kesinlikle bilmek isteyeceksiniz. Yeniden bir araya gelmek veya (seride yeniyseniz) Komutan Shepard ve mürettebatla cilalı ve geliştirilmiş grafiklerle tanışmak üzeresiniz; Garrus’un zırhındaki dokulardan Shepard’ın yüzündeki gözeneklere kadar birçok yenilik sizleri bekliyor olacak. Mass Effect Legendary Edition: En İlginç 10 Yenilik.

Mass Effect Legendary Edition: En İlginç 10 Yenilik

Yine de her şey grafikler ile ilgili değil. Oyun geliştirmeleri, elden geçirilmiş üçlemeyi daha tutarlı hale getiren bir dizi yeni eklenti de bu paket ile beğenimize sunulacak. Mass Effect: Legendary Edition’dan en dikkat çekici ve heyecan verici haberlerin tümünü bir araya getirdik. Biz sizi Normandiya’da yapacağınız yolculuğa hazırlarken, siz de o sıra N7 ekipmanlarınızı alın lütfen.


İlginizi Çekebilir: Oyunları Kolay Modda Oynamak Daha mı Eğlenceli?


Hayat Vermek

İlk Mass Effect macerasının piyasaya sürülmesinden bu yana, BioWare Mass Effect 2 ve 3’ün geliştirilmesinden çok şey öğrendi ve bu gelişimi ilk oyuna geri getirerek konusunda heyecanlı.

Yine de orijinal oyunu hatırladığınız gibi deneyimlemeyi bekleyebilirsiniz, ancak genel olarak size daha yumuşak bir deneyim sunmak için bir dizi iyileştirmeler eklendi. Yeniden işlenmiş kamera açıları, 2 ve 3 ile daha tutarlı olan modernize edilmiş bir savaş HUD’si, silah dengeleme ve ayarlama geliştirmeleri, nişan alma yardımı ve birçok grafik iyileştirmeleri bu yeniliklerin sadece birkaçı.

Legendary Edition proje direktörü Mac Walters, Mass Effect 1 için yapılan tüm çalışmaların heyecan verici bir süreç içerisinde gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Tutarlılık Seviyesi

Orijinal Mass Effect’e yapılan çalışmaların çoğu, Mass Effect 2 ve Mass Effect 3 ile daha uyumlu hale getirmek ve size üçleme boyunca daha tutarlı bir deneyim sunmak ilk hedef. Rahat bir kontrol şemasıyla, PC’deki Legendary Edition da artık kontrolör desteğine sahip olacak. Legendary Edition’da bulunan tüm içeriğe tek bir başlatıcıdan da erişilebilecek, böylece üç oyun için de yapılacak ayrı dosyalama derdinden de kurtulacaksınız.

Karakter Özelleştirme

Her üç oyundaki karakter tasarımları ve özelleştirme seçenekleri tekrar elden geçirildi. Özellikle Mass Effect, görsel yükseltmeler açısından büyük ölçüde iyileştirildi, bu nedenle Shepard’ınız üçleme boyunca daha detaylı bir görünüme sahip olacak. Kişiselleştirmeyi daha özgür kılmak adına aralarından seçim yapabileceğiniz daha fazla cilt tonu ve saç stili eklendi. Aynı seçeneklerin tümü tüm üçlemede de mevcut olacak, böylece bir oyundan diğerine geçerken aynı görünümünüzü koruyabileceksiniz.

Karakter kodları 2 ve 3’ün yanı sıra Mass Effect’te de mevcut olacak. Bildiğiniz gibi, karakter kodları topluluk tarafından oluşturulan özelleştirilmiş Shepard’ları içe aktarmanıza izin verir, böylece istediğiniz görünümü kolayca elde edebilirsiniz. Mass Effect 3’ün varsayılan FemShep görünümü artık önceki oyunlarda da mevcut. Shepard’a ayrıca bazı grafiksel dokunuşlar yapıldı. Yenilenmiş sürümde gözenekler ve kırışıklık çizgileri gibi daha ince ayrıntıları görebilirsiniz.

Hikaye İçeriği

Mass Effect Legendary Edition tüm ek hikaye içeriklerini içerisinde barındıracak. Bu, başlangıçtan itibaren size sunulacak olan tüm ek hikaye görevleri, promosyon silahları ve zırh paketleri dahil olmak üzere üç oyuna ve 40 DLC’ye erişebileceğiniz anlamına geliyor. Yönetmen herhangi bir yeni ek içeriğin oyuna eklenmediğini belirtti.

Odak Nokta: Tek Oyunculu Deneyim 

Oyun BioWare blogunda ilk duyurulduğunda, Mass Effect 3’ün çok oyunculu sürümünün yeniden düzenlenen sürüme geri geleceğinden söz edilmemişti. Soru-Cevap sırasında Walters’a çok oyunculu olup olmadığı soruldu.

Walters, çok oyunculu modu BioWare’in Mass Effect 1’i canlandırma çabasıyla karşılaştırdı. Walters, çok oyunculu modlara olan sevgisini ifade ederken, sonunda bir çizgi çizilmesi gerektiğini ve takımın tek oyunculu deneyime odaklanmaya karar verdiğini açıkladı.

Daha Aydın Bir Galaksi

Mass Effect üçlemesini daha önce hiç olmadığı kadar, geliştirilmiş grafiklerle deneyimlemeyi bekleyebilirsiniz.

Oyunlar 4K ve HDR için yeniden düzenlendi ve Xbox One X, PS4 Pro, PS5 ve Xbox Series X’te 60FPS desteğinin yanı sıra PC’de yüksek yenileme hızı ve 21: 9 ekran desteği sunuyor. Karakter tasarımlarında bir dizi geliştirilmiş doku ile favori ekip arkadaşlarınızı, klasik tarzlarına göre şekillendirici ve daha parlak görünümlerle tekrar HD olarak görebilirsiniz. Evet, Garrus daha da iyi görünüyor, bunun mümkün olduğunu kim düşünebilirdi?


Asansör Çıkmazı

Ah, asansörler. Mass Effect 1’in en çileden çıkartan detayı asansör bölümleri. Shepard, takım arkadaşlarınızın yanında durur ve asansör müziğinin klasik uğultusunu dinlerdi. Bazen işleri daha ilginç kılmak için şaka da olurdu. Bu asansör sekansları, ömrünüzden çalacak kadar uzun yükleme sürelerini içinde barındırıyordu. Mass Effect’in piyasaya sürülmesinden bu yana yükleme süreleri büyük ölçüde iyileşti, bu nedenle doğal olarak Legendary Edition’da çok uzun süre asansörde sıkışıp kalmayacaksınız.

İlk Mass Effect macerasında yapılan birçok iyileştirmeden biri olarak asansör süreleri çok daha hızlı olacak. Ne mutlu ki BioWare, orijinal deneyime sadık kalmak ve onu modern izleyiciler için daha lezzetli hale getirmek amacıyla seçimi oyunculara bırakacak. Atlama seçeneği oyunda yer alacak, böylece asansörde geçirdiğiniz zamanın tadını çıkarmak isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz.

İnce Dokunuşlar

Asansörler gibi Mako taşıma tankı da hantal kontrollerinden kurtuluyor. Mako’yu kullanmak, gezegenleri keşfederken ve hikaye görevlerinde ilerlerken Mass Effect deneyiminde büyük rol oynadı. BioWare, aracın itibarının fazlasıyla farkında ve siz dünyalar arasında dolaşırken size daha yumuşak bir deneyim sağlamak için Mako’yu ayarlamak için bir takım çalışmalara imza attı.

Hayranlar, Mass Effect 3 için yapılan alternatif sonlarının pakete dahil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. BioWare ekibi, içeriğin mümkün olduğunca çoğunu DLC’ye dahil etmek ve deneyime dahil etmek konusunda emin. Bu nedenle, Legendary Edition’ın Mass Effect 3’ün alternatif sonları da pakete dahil olacak, merak etmeyin.


N7’ye Hoş Geldiniz

Mass Effect Legendary Edition ekibi, hangi iyileştirmelerin yapılabileceğini görmek için uzun süredir oyunculara danışmanın yanı sıra, daha önce üçlemeyi hiç oynamamış oyunculardan, Mass’taki sorunları ele alarak yeni gelenlerin seriye nasıl kolaylaştırılabileceğine bakmak için de geri bildirimler aldı. Örneğin, ilerlemek için nereye gitmeniz gerektiğinin her zaman net olmaması hakkında bir takım değişiklikler söz konusu. Bu seriye yeni giriş yapan oyuncuların oyun deneyimini daha rahat hale getirecek.


Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Oyun için heyecanlı mısınız? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın sevgili Turuncu Levye takipçileri.

Exit mobile version