Marvel’s Avengers İçin Yolun Sonu Göründü

Her şey buraya kadarmış...

Marvel's Avengers İçin Yolun Sonu Göründü

2020 yılı içerisinde PC, PlayStation 4 ve Xbox One için satışa sunulmuş olan Marvel’s Avengers, çok geçmeden PlayStation 5 ve Xbox Series versiyonlarına da kavuşmuştu. Halihazırda da Game Pass servisinde de bulunan oyun, genel olarak hem oyuncuların hem de yayıncı Square Enix şirketinin memnun olmadığı bir tablo çizmişti. Çıkışından bu yana içerik olarak desteklenen canlı servis yapısındaki Marvel’s Avengers için yolun sonu da göründü.


İlginizi Çekebilir: Stadia Kontrolcüsü Başka Platformlarda Kullanılabilecek


Marvel’s Avengers İçin Resmi Destek Kesilecek

Crystal Dynamics tarafından konuya ilişkin olarak yapılan paylaşımda belirtilene göre, 31 Mart 2023 tarihinde 2.8 versiyonlu son bir güncelleme yayınlanacak. Çeşitli dengeleme ayarlarının yapılacağı güncelleme ile kozmetik pazarı kapatılacak iken, oyuncuların hesaplarında bulunan krediler de kaynaklara dönüştürülecek.

Eğer oyundaki ücretli kozmetik eşyalara sahip olmayı istiyorduysanız, 2.8 güncellemesi ile bu da mümkün olacak. Geliştirici stüdyo, 31 Mart 2023 tarihi itibarıyla marketteki, mücadele kartlarındaki ve görevlerdeki bütün içeriklerin oyuncuların ücretsiz erişimine açılacağını da müjdeledi.

Son olarak, 30 Eylül 2023 tarihinde resmi destek bütünüyle sonlandırılacak. Ancak yeni bir büyük gelişmeye kadar, ana senaryo ve çok oyunculu modların açık bırakılacağı da söylenmiş. Yani oyunu oynamaya devam edebileceksiniz.

30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla Marvel’s Avengers, dijital olarak satın alınamayacakmış. Yani çevrimiçi mağazalardan kaldırılacağı anlamına geliyor. Oyunun Game Pass ve PlayStation Plus servislerinde yer alıyor, ama geliştiricinin ‘bu sayfada ele alınan tüm değişiklikler oyunun Game Pass ve PlayStation Plus Extra sürümleri için de geçerli olacak’ söylemine bakılırsa, belirtilen tarihte her iki servisten de kaldırılacak olması yüksek ihtimal.

Marvel’s Avengers Konusu

Marvel’s Avengers oyununun hikayesi A-Day ile başlıyor. Captain America, Iron Man, Thor, Black Widow ve Bruce Banner, San Francisco şehrindeki ikinci ofisi açmanın kutlamasını yapmaktadırlar. Ne var ki Taskmaster tarafından yapılan terörist saldırı sonrasında hem şehrin büyük bir bölümü yok olurken hem de suçlu durumuna düşen Avengers ekibi dağılma kararı alıyor.

Bu olaydan beş yıl sonra, şehir A.I.M. adı verilen bir örgüt ve eski Avangers üyelerinin kontrolü altındayken, Kamala Khan hem güçlerini hem de A.I.M. ile ilgili komployu keşfettikten sonra Avengers ekibi tekrardan bir araya getirerek A-Day hadisesinin arkasındaki gerçeği ortaya çıkartmak için harekete geçiyor.

Exit mobile version