Mart 2020 Oyun Tavsiyeleri

Kuraklığın biteceği günlere adım adım.

Mart ayının gelmesiyle birlikte oyun sektörünün kurak dönemlerinin sonuna geldiğimiz söylenebilir. Yine de biraz geçmişe dönüp gözünüzden kaçırmış olabileceğiniz ya da oynamaya fırsat bulamadığınız bazı oyunları sizler için derledik. İşte Mart 2020 oyun tavsiyeleri!


İlginizi Çekebilir: En İyi 5 Oyun Uyarlaması Film!


Mart 2020 Oyun Tavsiyeleri Listesi

Bu listede gözden kaçırmış olabileceğiniz ancak oynamaya değer (ve kesinlikle keyif verici) bir adet bağımsız ve bir adet de yüksek bütçeli oyun tavsiyesinde bulunacağım.

Mart 2020 Oyun Tavsiyeleri

1- Sniper Elite 4 

Bu ay sizlere önermek istediğim yüksek bütçeli oyun Sniper Elite 4 oluyor. Yüksek bütçeli yapım kategorisine giren bu oyun aksiyon ve keskin nişancı oyunu. Kendisi uygun fiyatı, dikkat çeken grafikleri ve bölüm tasarımları olmayan ikinci dünya savaşı teması ile öne çıkıyor.

Bu oyunun kesinlikle bir simülasyon oyunu olmadığını vurgulayayım. Tabii ayarlarda bazı değişiklikler yapıp o açıya yönlendirmediğiniz sürece.

Oyunun en önemli yanlarından birisi gizlilik mekanikleri. Dönemin şartları gereği elimizde susturucu benzeri bir aparat yok ve bazı durumlarda işlerinizi sessizlik ile halletmeniz gerekiyor. (Belalı durumları sevmediğinizi varsayıyorum.)

Bu gibi durumlarda bayıltıcı tabancalar, bıçaklar ya da çevresel etkenler öne çıkıyor ve tam da bu nedenden dolayı stratejik bir yapıya sahip.

Buna karşın oyunun yapay zekası bazı durumlarda saçmalayabiliyor. Örneğin sizi olur olmadık yerlerden görüyor (bu işin tadını kaçırıyor) ya da görmesi gereken yerde es geçiyor ki bu da gerçekçilikten uzaklaştırıyor.

Buna karşın kesinlikle oynamanızı tavsiye ettiğim bir oyun.


Steam Sayfası


 

2- Frostpunk

Kışların o tir tir titreten soğuk havasını sevenlerden misin? O zaman bu oyun tam da sana göre gibi gözüküyor. Tabii bir miktar stratejik düşünce yapısına sahip olmalısın yoksa donabilirsin.

Oyun strateji ve hayatta kalma arasında kurulu ve bunları çok iyi harmanlıyor.

Peki bu oyunun konusu ne? Kısaca gezegen dondurucu bir soğukla karşı karşıya kalıyor ve ne bulursa yok ediyor. Tüm düzen bozulurken yönettiğimiz bir grup insan, muhtemelen dünyanın son topluluğu oluyor. Siz ise bu topluluğun yöneticisi oluyorsunuz.

Kimleri ağaç kesmeye, kimleri kömür toplamaya göndereceğinizi seçmek sizin elinizde. Tabii hastaneler açmak, evler yapmak, yemekhaneler açmak da lazım yoksa isyan çıkar. Kısaca bir sürü detayı olan güzel bir strateji oyunu ve fiyatının çok pahalı olmamasının yanı sıra Türkçe olması da büyük bir artı.


Steam Sayfası


Peki siz bu oyunlardan hangilerini oynadınız, eğer bu oyunları oynadıysanız bu oyunlar hakkındaki görüşleriniz neler? Hepsini aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version