Küçük Ölçekli Assassin’s Creed Oyunu Geliştiriliyor Olabilir

Rift kod adlı yeni bir Assassin's Creed geliştiriliyor...

Bloomberg tarafından ortaya atılan yeni bir rapora göre, küçük ölçekli Assassin’s Creed oyunu geliştiriliyor. Henüz Ubisoft bu söylentiye cevap vermemiş olsa da, birtakım detaylardan da raporda bahsedilmiş.


İlginizi Çekebilir: Assassin’s Creed: The Ezio Collection Nintendo Switch Yolcusu!


İlk oyunu 2007 yılında satışa sunulmuş olan Assassin’s Creed, aradan geçen zaman zarfında birçok farklı platformda boy göstermişti. Tarih öncesine gidip de dünya tarihinde yer edinen olaylar ve kişilikler ile karşılaştığımız seri, bildiğiniz gibi son olarak viking çağında geçen Assassin’s Creed Valhalla ile karşımıza çıkmıştı. Origins ile başlayan üçlemenin son halkası Ubisoft ve Ubisoft Montreal tarafından ikinci yılında da içerik desteği görür iken, sıradaki oyunun ne zaman duyurulacağı ise merak ediliyor.

Şimdilik Fransız yayıncı tarafından herhangi bir imada bulunulmamış olsa da, son gelen raporlara göre gizliliğe odaklı yeni bir oyunun bu veya önümüzdeki yıl içerisinde satışa sunulacağı söyleniyor.

Küçük Ölçekli Assassin’s Creed Oyunu Mu Geliyor?

İlk olarak Bloomberg tarafından rapor edilen ve Eurogamer’ın da kendi kaynakları üzerinden onayladığı oyun, geliştirilme kaynaklarına bakılır ise Rift kod adını taşıyor. Söylenene göre, en azından bir bölümü Bağdat şehrinde geçecek ve gizliliğe odaklı olacak yeni Assassin’s Creed’de, son oyundan tanıdığımız Basim karakterinin rolünde olacağız.

Assassin's Creed Valhalla Basim

Raporda yer alan diğer detaylara bakılırsa Rift, esasen Assassin’s Creed Valhalla için bir genişletme paketi olarak planlanmış. Şu anda ise bağımsız bir oyun olarak hazırlanıyormuş. Haliyle, eğer gerçekten Bloomberg tarafından iddia edildiği gibiyse, bilhassa son çıkan Assassin’s Creed’lerdeki gibi devasa açık dünya haritaları ile karşılaşmayacağımız tahmin ediliyor. Bunun yerine, daha küçük bir oyun ile karşılaşabiliriz.

Rapora ilişkin olarak bir Ubisoft sözcüsü, şirketin geliştirme ekipleri ve topluluk için incitici olduğundan dolayı söylentilere veya spekülasyonlara cevap vermediğini söyledi:

“Ubisoft, oyuncularımız için inanılmaz deneyimler sunan en güçlü kurum için yaratıcı ekiplerden birisine sahip. Geliştirilme aşamasında olan hem yeni hikaye dönüm noktaları ve özellikleri var olan markalar hem de bugünün video oyunlarının tabiatını değiştirmeye devam edecek muteber ve heyecan verici yapımlarımız var. Söylentilere ve spekülasyonlara, geliştirici ekiplerimizi ve topluluğumuzu incittiği için yorumda bulunmuyor ve ilgilenmiyoruz.”

Peki siz Rift kod adlı olası yeni Assassin’s Creed oyununa dair söylenti hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version