Konami’den Beklenmedik Silent Hill Hamleleri Geldi!

Huzursuz rüyalarımızda, Konami'nin ticari marka başvurularını görüyoruz...

Konami'den Beklenmedik Silent Hill Hamleleri Geldi!

Psikolojik gerilim oyunu dendiğinde akla gelen ilk isim olan Silent Hill için yeni resmi haberler almamız yakınmış gibi görünüyor. Konami’den beklenmedik Silent Hill hamleleri tatlı bir heyecan yarattı. Daha önceden söylendiği üzere, bu Yaz mevsiminde beklenen duyuru gerçekleşecekmiş gibi görünüyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Silent Hill Alan Adı Başkasının Eline Geçti!


İlk oyunu 1999 yılında çıkmış olan seri, sonraki yıllarda farklı platformlar için geliştirilmiş birçok ana ve yan oyunu ile karşımıza çıkmıştı. Son olarak, GamesCom 2014 fuarında duyurulan ama 2015 yılında Hideo Kojima ile Konami arasında yaşanan tatsız bir olayın akabinde iptal edilen Silent Hills ile seri bizleri epey üzmüştü.

Geride bıraktığımız birkaç yıldır sadece söylentiler ile gündeme gelen efsanevi seride ne zaman yeni bir oyun göreceğimiz ise fazlasıyla merak ettiğimiz bir konu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde resmi sayfası başkasının eline geçtiğini öğrendiğimiz Silent Hill ile ilgili Konami firmasından beklenmedik hamleler geldi.

Konami’den Beklenmedik Silent Hill Hamleleri Ne Anlama Geliyor?

Reddit sitesinden LongJonSilver isimli kullanıcı tarafından tespit edilen bir detaya göre Konami Digital Entertainment, aralarında psikolojik gerilim serisinin de bulunduğu beş marka için ticari marka başvurusunda bulundu. Diğerleri ise Tokimeki Memorial, Fantasy Water Margin Den, Flogger ve Gradius olarak sıralanıyor.

Konami tarafından yapılan bir diğer başvuru ise JPO (Japon Ticari Marka Ofisi) üzerinden yapılmış. Detaylara bakıldığında, bahsi geçen başvurunun video oyunlarını, ticari oyun makinelerini / makine ekipmanını, oyun yazılımını ve sanal gerçeklik başlığını kapsadığı görülebiliyor.

Yakın bir zaman önce ortaya çıkan raporlar, Sony tarafının büyük bir oyun markasının haklarını satın aldığına işaret ediyordu. 2020 – 2021 yıllarına ilişkin raporlar ise, Japon teknoloji devinin Hideo Kojima ile yeni bir Silent Hill oyunu geliştirmekte olduğuna işaret etmişti. Haliyle Konami tarafından yapılan bu başvurular, eski tarihli söylentileri yeniden ateşlemiş oldu diyebiliriz.

Bu işin sonunun nereye çıkacağını merak ediyoruz. Yeni gelişmeleri heyecanla takipte olacağız. Bakalım 2022 Silent Hill kasabasına yıllar sonra geri dönüş yapacağımız yıl mı olacak, yoksa yine hüsran ile mi karşılaşacağız? Bunu hep birlikte göreceğiz.

Exit mobile version