Konami Metal Gear Solid Oyunu Duyurusuna Hazırlanıyor

Geliyor mu gelmekte olan?

Konami Metal Gear Solid Oyunu Duyurusuna Hazırlanıyor

Konami yeni Metal Gear Solid oyunu için duyuru hazırlığına girmiş gibi görünüyor. En azından Noriaki Okamura tarafından yapılan açıklama ile meraklanmadık değil. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Metal Gear Solid Remake, PS5 için Geliştiriliyor Olabilir


Yeni SH ve MGS oyunları için uzun zamandır bekliyorduk. Bu bekleyişin SH tarafı, geçtiğimiz aylarda yapılan özel gösterim ile son bulmuş ve ikinci oyunun yeniden yapımı dahil pek çok SH duyurulmuştu. Peki MGS tarafından ne haber?

2021 yılının Ekim ayı içerisinde çıkan söylentiler ile Singapur merkezli Virtuous stüdyosunun Metal Gear Solid 3 Remake üzerinde çalıştığı iddia edilmiş iken, bu ayın başlarında da PlayStation 5 için ilk oyunun yeniden yapımının geliştirilme aşamasında olduğunu öğrenmiştik.

Yakın bir zaman önce ise Japon oyun dergisi Famitsu, yüz kırktan fazla geliştiriciye gelecek yıl planları sorulmuş. Bu isimlerin arasında Noriaki Okamura da var. Ufak bilgilendirme yapmak gerekirse, kendisi Hideo Kojima ile Metal Gear Acid 2, Metal Gear Solid: Portable Ops ve Metal Gear Solid: Portable Ops Plus dahil pek çok seri oyununda çalışmış ve son çıkan Metal Gear Survive kadrosunda da yapımcı pozisyonunda bulunmuştu.

Konami Metal Gear Solid Oyunu İçin Duyuruya Hazırlanıyor

Yapılan röportajda konuşan Okamura, Momotaro Dentetsu ile birkaç oyun duyurusu daha yapacaklarını müjdeledi. İşin ilginç yanı şu ki, geliştiricinin açıklaması sırasında ‘uzun süredir beklenen’ demiş.

Hal böyle olunca, akıllara elbette doğrudan MGS yani Meta Gear Solid geliyor. Bakalım karşımıza yeni bir oyun ile mi, yoksa uzun zamandır söylentilerini duyduğumuz ilk veya üçüncü oyunun yeniden yapımı ile mi çıkacak? Öte yandan, Hideo Kojima imzası taşımayan bir Metal Gear Solid nasıl karşılanır bilinmez. Survive sonrasında az çok belli gibi. Bekleyelim ve görelim.

Exit mobile version