Klasik Oyunları Seven Apple Kullanıcılarına Müjde!

Kullanıcıları sevindiren gelişme sonunda yaşandı :)

Yakın bir zaman önce yaşanan gelişme ile klasik oyunları seven Apple kullanıcıları, cihazlarında emülatörlere erişebilecekler. Detaylar haberimizde sizi bekliyor.


İlginizi Çekebilir: Red Dead Redemption 2 Mobil Cihaz Üzerinde Çalıştırıldı


Hatırlayacağınız üzere Ocak ayında Apple, Avrupa Birliği tarafından koyulan DMA (Dijital Piyasalar Yasası) kurallarına uymaya başladığını açıklamıştı. Buna ek olarak, dünya genelindeki oyun mağazalarının da kendi ödeme sistemlerini kullanmalarına izin vereceğini de duyurmuştu.

Geçtiğimiz ay ise Birleşik Devletler Adalet Bakanlığı tarafından Apple şirketine açılan davada, süper uygulamaların bastırılması ve tekelci yaklaşımları konusu da gündeme gelmişti.

Klasik Oyunları Seven Apple Kullanıcıları, Emülatörlere Artık Erişebilecekler

Yaşanan bu gelişmelerin ardından dünya devi şirket, mağazasında uyguladığı kuralları güncellemişti. Bu bağlamda, klasik oyunları çalıştıran emülatörlerin dünya genelinde indirilmesinin de yolu açılmış oldu. Ne var ki Apple, geliştiricilerin telif hakkı kurallarına uymaları konusunda da uyarılar yaptı. Öyle ki, uygulamaların dijital ögeler sunmak adına bir uygulama içi satın alma mekanizması kullanması gerektiğini belirtiyor.

apple-oyun-emulatorlerine-izin-verecek2

Bildiğiniz gibi Android kullanıcıları, klasik oyunları oynayabilmek için Google Play üzerinden geniş bir emülatör yelpazesine ulaşabiliyor. Son yaşanan gelişme ile Apple da yaptığı politika güncellemesi ile geliştiricileri emülatörlerini mağazaya getirmeleri konusunda teşvik edecek.

Peki siz bu değişikliklerle ilgili ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version