Jeff Kaplan Blizzard ile Yollarını Ayırdı

Overwatch'un yönetmeni, Blizzard'daki görevinden ayrıldığını resmi olarak duyurdu.

jeff kaplan blizzard

Jeff Kaplan Blizzard ile yollarını ayırdığını açıkladı. Son olarak Overwatch’un yönetmenlik koltuğunda oturan Kaplan, Blizzard’ın en deneyimli isimlerinin başında geliyordu. Kaplan’ın ayrılmasıyla birlikte Blizzard’daki çöküşün hızlandığı yorumları yapılmaya başlandı.

Yaklaşık 20 yıldır Blizzard bünyesinde çeşitli görevler alan ve şirketin en tanınmış isimlerinden biri olan Kaplan, ayrılma kararı aldı. Resmi Twitter adresi üzerinden açıklamalar yapan Jeff Kaplan şunları söyledi: “Böylesine tutkulu bir kitleye, hayatım boyunca yeni evrenler ve karakterler yaratma şansı yakalamış olmak gerçek bir onur“.

Blizzard’a 2002 yılında katılan oyun geliştiricisi, Warcraft 3‘te tasarım yaparak işe başlamıştı. Ardından World of Warcraft’ta yönetmenlik yapan Kaplan, WoW genişleme paketlerinin ardından Titan oyununa geçmişti. Uzun yıllar geliştirildikten sonra iptal edilen Titan, sonrasında Overwatch’a dönüşmüştü. Overwatch projesinin başlamasıyla Baş Tasarımcı ve Yönetmen olarak görevlendirilen Kaplan, Blizzard kitlesi tarafından çok seviliyordu.


İlginizi Çekebilir: Diablo 2 Resurrected Sistem Gereksinimleri


Jeff Kaplan Blizzard Birlikteliği Sonlandı

Blizzard internet sayfası üzerinden yaptığı açıklamada, yıllar boyunca birlikte çalıştığı geliştiricilere teşekkür eden Kaplan,  şu cümleleri kullandı: “Oyunlarımızı, oyun ekiplerimizi ve oyuncularımızı desteklemiş olan Blizzard’daki herkese derinden minnettarlığımı sunmak istiyorum. Ama benimle ayrı yaratım yolculuğunu paylaşan muazzam oyun geliştiricilerine özel olarak teşekkür etmek istiyorum.” 

Kaplan’dan boşalan yere ise Blizzard’ın bir başka tecrübeli ismi Aaron Keller’ın getirileceği duyuruldu. Jeff Kaplan’dan övgü ile bahseden Keller, uzun yıllar birlikte çalıştıklarını ve Overwatch’ta işlerin benzer şekilde ilerleyeceğinin altını çizdi.

Kaplan’ın gidişi ise Blizzard hayranları tarafından iyi şekilde karşılanmadı. Son günlerde şirketten önemli isimler ardı ardına ayrılmaya başlayınca, yeni oyunların geleceği konuşulmaya başlanmıştı. Keza daha önce açıklanan ve 2021’de çıkması beklenen Overwatch 2’nin ertelenmesi de bu ayrılmalara bağlanmıştı.

Halihazırda geliştirme aşamasında olduğu bilinene Overwatch 2’nin durumuna dair ilk açıklamayı ise Aaron Keller yaptı. Keller’a göre “geliştirilmeye devam edilen” Overwatch 2, yakın zaman sonra ilk kez ortaya çıkacaktı. Konu ile ilgili ayrıntılı açıklamalar yapmayan Keller’ın cümleleri ise takipçilerini memnun etmedi.

Exit mobile version