İspanya Ligi FIFA 20 Üzerine Taşınıyor

İspanya Ligi FIFA 20 üzerine taşınıyor, lige bütün takımlar katılacak.

ispanya ligi fifa 20

İspanya Ligi FIFA 20 üzerine taşınmaya başlandı. Koronavirüs salgını sebebiyle ara verilen İspanya Futbol Ligi La Liga, maçları ve heyecanı FIFA 20’ye taşımaya karar verdi. Birinci ligde mücadele eden bütün takımların, e-spor ligine katılım gösterecekleri duyuruldu.

Koronavirüs salgınını derinden hisseden ülkelerden bir tanesi olan İspanya, geçtiğimiz günlerde La Liga maçlarına ara verme kararı almıştı. Sadece İspanya değil; Avrupa’da Türkiye Süper Lig haricindeki bütün ligler, maçlarını ertelemişlerdi. Süper Lig maçları ise seyircisiz oynanmak kaydıyla devam ediyordu.

Futbol izleyicisinin ilgisini futbolda tutmak ve evden çıkılmayan şu günlerde ligin takipçilerine yeni heyecanlar sunmak isteyen İspanya, maçları FIFA 20 üzerine taşımaya karar verdi.

Hafta sonu Sevilla ve Real Betis takımları arasında yapılan mücadelenin beklenen ilgiyi görmesinin ardından, ligdeki diğer takımlar da e-spor müsabakalarına destek verme kararı aldıklarını söylediler.


İlginizi çekebilir: FIFA 20 oyuncuları galibi taş-kağıt-makas ile belirliyorlar


İspanya Ligi FIFA 20 üzerinde heyecanı sürdürecek

Yarın yapılacak kura çekimi ise ligdeki takımların FIFA 20 oyuncularının maç takviminin gün yüzüne çıkacağı dile getirildi. Eşleşmelerin ise lige ara verilen haftadaki sıralamaya göre belirleneceği söylendi. Yani La Liga’da takımlar hangi sırada bulunuyorlarsa, FIFA 20 oyuncularının da kuraya o sıralardan girecekleri aktarıldı.

La Liga’da 1 ila 12. sıralar arasında yer alan takımların Cuma gününü bay geçeceğini açıklayan organizatörler, ilk maçları 13 – 20 arasında yer alan takımların oynayacağını söylediler.

Son sıralarda yer alan takımlar arasında yapılacak mücadelelerde en iyi dört takımın, hafta sonu yapılacak maçlar için ilk 12 takım arasına katılacakları belirtildi. Böylece 16 takımdan çeyrek final maçlarının yapılacağı belirtildi.

Açıklama, FIFA 20 maçları anlatan Ibai Llanos tarafından Twitter üzerinden yapıldı ve açıklamaya birçok ünlü futbolcu cevap verdi.

İspanya’nın ünlü spor gazetesi AS ise maçların sadece La Liga takımlarının e-spor oyuncuları arasında gerçekleşmeyeceği bilgisini aktardı. Hafta sonu düzenlenecek müsabakaların aralarında, Atletico Madrid oyuncuları Alvaro Morata ya da Joao Felix, FC Barcelona’dan Sergio Roberto gibi tanınmış futbolcuların da FIFA 20 maçları yapacakları aktarıldı.

La Liga’nın yakın gelecekte tekrar başlaması çok muhtemel görünmezken, ünlü futbolcuların kendi aralarında FIFA 20 oynayarak ve bunları canlı yayınlayarak, futbol sevenlerle buluşacakları da söylenenler arasında kendine yer buldu.

Exit mobile version