İşlemci Tabanlı Oyunlar: İşlemciyi Zorlayan Oyunlar Listesi

İşlemciyi Zorlayan Oyunlar Hangileri?

Günümüzde oyun performansını etkileyen ana unsur grafik işlemciler gibi gözüküyor olabilir. Öte taraftan bu listemizde işlemci tabanlı oyunlar ile karşınızdayız. Peki ama işlemciyi zorlayan oyunlar hangileri?


İlginizi Çekebilir: Bilgisayarınızın Oyun Performansını Artırın!


Yukarıda da belirttiğim gibi günümüzde oyun içi performans ve kare hızları söz konusu olduğunda, ekran kartınız öne çıkan unsurdur. Bununla birlikte ekran kartına olduğu gibi işlemciye güvenen bazı oyunlar da yok değil.

İşlemciyi Zorlayan Oyunlar Neler?

Hemen aşağıda yer alan listemizde oyun içi deneyim sırasında işlemcinizi yoğun bir şekilde kullanan ve adeta işlemcinize güvenen oyunlara daha yakından göz atacağız.

İşlemci Tabanlı Oyunlar: İşlemciyi Zorlayan Oyunlar Listesi

1- Total War: Warhammer 2

Bildiğiniz üzere Total War: Warhammer 2, Total War serisinin en popüler oyunlarından birisi. Creative Assembly tarafından geliştirilen bu sıra tabanlı strateji oyunu, oyuncuların bir imparatorluk kurup dünyanın kontrolünü ele geçirmeye çalıştığı bir senaryoya dayanıyor.

Warhammer 2’nin fiziksel oynanışı iki net alana bölünüyor:

Bunlardan birisi, ordunuzun inşası ve yönetimi. Bir diğeri ise ordunun savaşa gidip düşmanla yüzleşmesi.

İkincisi oyuncuların en eğlendiği yerlerden birisi olsa da işlemcinize yüklenen ağır iş gücünün neredeyse haddi ve hesabı yok. Bu noktada tüm etmenler, iki ordunun büyüklüğünde yatıyor.

Ve daha büyük ordular, daha fazla fazla işlemci gücüne ihtiyaç duyuyor.

2- Rainbow Six Siege 

Ubisoft tarafından geliştirilen rekabetçi çevrim içi birinci şahıs taktik nişancı oyunu olan Rainbow Six Siege, 2015 yılının son aylarında oyuncularla buluştu ve oldukça beğenildi.

Klasik Counter-Strike formatı olarak tanımlayacağım: Oyuncular raundu kazanmak için rehineleri kurtarmak ya da bir bombayı etkisiz hale getirmek gibi çeşitli görevleri tamamlamalı.

Bildiğiniz üzere Six Siege tasarım açısından basit bir oyun ve işlemciye, grafik işlemciden daha fazla güvenen eski nesil oyunların bir parçası. Bu durum yüksek fiyatlı ekran kartlarına sahip olmayan oyuncular için güzel.

Öte taraftan her halükarda işlemcinize güvenmeniz gerekecek.

3- Cities: Skylines

Paradox tarafından 2015 yılında yayınlanan Cities: Skylines, baş belası bir belediye başkanı olmanıza imkan sunuyor.

Kısaca özetlersek oyunun kendisi oldukça basit bir yapıya sahip. Küçük bir araziniz var ve koşullardan yararlanarak mükemmel şehri oluşturmaya çalışıyorsunuz. Şimdi, bu oyunu oynamaya başladığınız ilk birkaç saat herhangi bir sorun görmeyebilirsiniz.

Öte taraftan şehriniz büyüdükçe ve geliştikçe sıkıntılar baş gösterecektir.

Şehriniz büyümeye başladıkça işlemcinize binen yükün neredeyse bir haddi olmayacak. Bu durumun özellikle trafik ve insan kalabalığı gibi etkinliklerde belirgin olduğunu söyleyebiliriz.

4- Civilization VI

Civilization VI medeniyetinize zamanın başlangıcından itibaren yön verdiğiniz ve onları tarih boyunca ilerlettiğiniz sıra tabanlı bir strateji oyunudur. Kendisinin seveni ve hayranı çok.

Civilization’ı oynamaya başladığınız ilk süreçte, tıpkı Cities: Skylines gibi, herhangi bir sorun olmayacaktır.

Öte taraftan sonraki dönemlerde kaybolmaya devam ettikçe işler daha da zorlaşacak. Nitekim yapay zekanın arka planda alması gereken kararların işlem gücü, işlemcinizi bir hayli yoracak.

5- Red Dead Redemption II

Rockstar Games tarafından geliştirilen Red Dead Redemption II temelde işlemci tabanlı oyunlar sınıfına dahil edilmeyebilir. Yine de hemen yan taraftan, işlemciyi zorlayan oyunlar listesinden, onu buraya koydum.

Açık dünya oyunlarının en iyilerinden olan RDR 2, hem birinci hem de üçüncü şahıs perspektifinde oynayabileceğiniz bir aksiyon – macera oyunudur. Oyuncular açık dünyanın “VAY BE” dedirten mekanlarında kaybolabilir, düşmanlarla yakın dövüşe girebilir, ateşli silahlar kullanabilir ve kısacası oldukça eğlenebilir.

En başarılı açık dünya oyunlarından birisi olan Red Dead Redemption II, evet, iyi bir ekran kartına ihtiyaç duyuyor. Ancak buna rağmen bahsin büyük bir kısmını işlemciye oynuyor.

Serinin ilk oyunu tek çekirdek performansını daha iyi kullanırken, serinin yeni oyunu çoklu çekirdeklerde daha iyi performans gösteriyor.

Exit mobile version