İlk Diablo 4 Sezonu 20 Temmuz’da Başlıyor!

Habis yaratıkları ile kapışmaya hazır mısınız?

İlk Diablo 4 Sezonu 20 Temmuz'da Başlıyor!

Bu hafta yeni bir canlı yayın gerçekleştiren Blizzard Entertainment, ilk Diablo 4 sezonu için başlangıç tarihini duyurdu. Ana senaryonun sonrasındaki bir zamanda geçecek olan ilk sezon, 20 Temmuz 2023 tarihinde başlayacak. Peki bizlere ne gibi yenilikler sunacak? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Diablo 4’ün 1.03 Versiyonlu Güncellemesi Yayınlandı


Çıkışının üzerinden bir ay geçmiş olan Diablo 4, oyun dünyasında fırtına gibi esmeye devam ediyor. Yıllar süren bekleyişin ardından, serinin yeni oyununa hayli aç olan oyuncular Korunak genelinde hem görevlerden görevlere koşuyor hem de o Kabus Zindanı senin bu Kabus Zindanı benim yağmalıyorlar ve düşmanlara patronun kim olduğunu gösteriyorlar.

Bazı oyuncular ise oyunun suyunu çıkardıkları gibi ilk sezonun başlaması için yavaştan bekleyişe geçtiler bile. Şu an için her yılın dört sezon içermesi bekleniyor. Dün ise Blizzard Entertainment, yaptığı yeni canlı yayın ile tahminen Ekim veya Kasım ayında sona ermesi beklenen ilk sezon ile ilgili yeni bilgiler verdi.

İlk Diablo 4 Sezonu Ne Tür Yenilikler Sunacak?

Güncellemesi 18 Temmuz 2023 tarihinde yayınlanacak ve Habis Sezonu adı altındaki ile sezon, yeni yüzler ve düşmanlar, yeni güçler, ilk Sezon Yolculuğu içeren ve habis ile mücadele edeceğimiz yepyeni bir hikaye dizisi ve ilk Savaş Bileti ile gelecek.

Ana senaryodaki olayların sonrasındaki bir zamanda geçecek olan ilk sezon, Cormand adında ve insanlar ile canavarları kana susamış zebanilere dönüştüren habisin yayılmasını önlemeye çalışan eski bir Işık Katedrali rahibi ile karşılaşacağız. Yeni düşmanlarımız ise Korunak boyunca yayılacak olan Habis Yaratıkları olacak. Her biri Elit düşman olup, içlerinden yozlaşmayı çıkarıp Habis Kalp’lerini tuzağa düşürerek bertaraf edebileceğiz. Sonrasında ise bu Kalp’leri yüzük ve muskalarımıza yerleştirebileceğiz.

Otuz iki farklı özelliği olan Habis Kalp adında bir mücevherat düşecek. Eşyalara farklı özellikler ekleyecek iken, fazlasıyla güçlü karakterler oluşturmamıza da yardım edecek. Yeni sezon ile haritaya eklenecek olan Habis Tünelleri ile bahsi geçen yaratıkların sık bulunduğu yerlere ulaşabilecek ve Habis Kalp toplama sürecini hızlandırabileceğiz.

Blizzard Entertainment, bu yaratıklar ile mücadele edebilmek için ilk sezonda yeni Habis güçleri sayesinde son derece güçlü olabileceğimiz yeni karakter yapılarının olacağını da müjdeledi. Buna ek olarak, yeni bir büyük düşmanın, yeni efsanevi eşyaların, yeni benzersiz bir eşyaların ve çok daha fazlasının bizlere sunulacağının da işareti verildi. İşin güzel yanı şu ki, benzersiz eşyalar sezona özel olmayıp Ebedi Diyar’da da karşımıza çıkacaklarmış.

Bildiğiniz gibi her bir sezon için sıfırdan yeni bir karakter yaratmak durumunda olacağız ve bu karakterler daha sonradan Ebedi Diyar karakter(ler)imizin yanına katılacaklar. Eğer ana senaryoyu bitirdikten sonra ilk sezona başlarsanız, erişebileceğiniz bazı özellikler olacak. Mesela Lilith Anıtları ve Şöhret artıları dahil sıfırlanmayacağı için önceden yaptığınız şeyleri bir de bu karakterler ile yapmanız gerekmeyecek.

Yeni Sezon Yolcuğu ise yedi bölümü aşkın olacak ve her birinde de bize birden fazla hedef verilecek. Bunları tamamladığımızda da, Savaş Bileti ödüllerini açabileceğimiz Lütuf gibi kazanımlarımız olacak.

Blizzard Entertainment tarafından söylenene göre, Savaş Bileti’nde kaydettiğimiz aşamayı hızlandırabileceğimiz ücretsiz yirmi yedi aşama olacak. Ücretli altmış üç aşama ise özel kozmetikler ve platin içerecek. Savaş Bileti aşamasını hızlandırmak için de Sezon Günlüğü kısmındaki meydan okumaları ve görevleri tamamlamak gerekecek.

Exit mobile version