HBO Max, Çok Yakında Ülkemizde de Faaliyete Geçecek (Güncel)

Dizi ve film tutkunları için büyük gün çok yakın olabilir!

GÜNCELLEME: Warner Bros. Discovery tarafından yapılan açıklamayla, HBO Max servisinin ülkemizde faaliyete geçirilmesi gibi bir planın olmadığı teyit edildi. Açıklamanın detayları şu şekilde;

Basında çıkan son haberlerin aksine, Warner Bros. Discovery olarak HBO Max’i Türkiye’de yayına almak gibi bir planımız yoktur. Daha önce de belirtildiği gibi, Warner Bros. Discovery, 2023 yılında HBO Max ve Discovery Plus servislerini birleştirme kararı aldı. Warner Bros. Discovery’nin sunacağı bu yeni hizmet, 2024’ten itibaren Avrupa’da kullanıma sunulacak ve ilk olarak HBO Max’in halihazırda mevcut olduğu pazarlarda yayına başlayacaktır.

***

Uzun zamandır ortalıkta dolaşan söylentilerin ardından, HBO Max servisinin ülkemizdeki faaliyete geçişi hakkında önemli bir eşik daha geride kalmış gibi görünüyor. Diğer bir deyişle çok yakın bir zamanda dizi ve film meraklıları ile büyük buluşma gerçekleştirilecek olabilir. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: The Last of Us Dizisi Tanıtım Fragmanını Kaçırmayın!


Warner Bros. Discovery şirketinin sahibi olduğu dizi ve film servisi HBO Max, 2020 yılının Mayıs ayında faaliyete geçmişti. HBO, Warner Bros. ve Cartoon Network kütüphanelerinden ve ilişkili olduğu markaların üzerine kurulu iken, serviste HBO ücretli televizyon servisinin ilk gösterim programı, üçüncü parti kütüphane ve ortak üretim anlaşmaları ile sağlanan içerikler de bulunuyor.

Bildiğiniz gibi dijital yayın servislerinin küresel çapta açılımları devam ediyor. Haziran ayı içerisinde Disney+ erken bir hamlede bulununca, epey bir süre önceden beri söylentilerini duyduğumuz HBO Max için de ülkemize yönelik olarak düğmeye basıldığı rapor edildi.

1200x627-hbo-max-turkiyeye-ne-zaman-gelecek-nasil-izlenir-hbo-max-turkiye-fiyati-ne-kadar-uyelik-nasil-yapilir-1633682077067

HBO Max, Ülkemizde Gerekli Olan Lisansı Almış!

Bugün yaşanan yeni gelişme ile on yıllık bir RTÜK lisansının alındığı belirtiliyor. Bu lisans sayesinde, servis en kısa zamanda ülkemizdeki dizi ve film tutkunları ile büyük buluşmasını gerçekleştirebilecek ve içeriklerini kullanıcıların erişimine sunabilecek.

Şu anlık ülkemizde ne zaman yayın hayatını başlatacağına dair net bir tarih verilmiş değil. Ancak bunun için ülkemiz özelinde elde etmeleri gereken yasal gereklilikler tamamlanmış. Bu, sürecin daha da hızlanmış olması anlamına gelir iken, bundan sonrasında ise işin tamamıyla servisin planlamasına bağlı olacağını belirtelim. Yani artık gözümüz kulağımız, gelecek olan resmi açıklamada.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version