Hangi Konsol Alınmalı? Kasım 2020

Her Bütçeye Göre Konsol Tavsiyeleri

hangi konsol alınmalı

Geçtiğimiz dönemde turunculevye.com adresi üzerinde, o anki ekonomik gidişat, oyuncu beklentilerinin durumu vs. gibi durumları göz önünde bulundurarak konsol tavsiyeleri vermeye başlamıştık. Şimdi ise yeni nesil konsolların çıkış ayının gelmesiyle birlikte bu tavsiyelerin en değerli olduğu zamana gelmiş bulunuyoruz. Kasım 2020 itibariyle her bütçeye göre hangi konsol alınmalı sorusuna cevap arayacağımız bu yazıda, sizin de fikirlerinizi görmekten memnuniyet duyarız.


İlginizi Çekebilir: Türkiye’de Konsol Oyunculuğu Bitiyor mu?


Hangi Konsol Alınmalı? Kasım 2020 (Bütçeye Göre Tavsiyeler)

(2500 TL – 4000 TL)

Kasım ayı ile birlikte yeni bir konsol almayı planlıyor ve harcayabileceğiniz rakam 2500 TL – 4000 TL bandındaysa üzülmeyin. Sizler için de önerebileceğimiz konsollar elbette var. Özellikle Kasım ayında alışveriş oranlarının artışıyla birlikte bir çok site bu dönemlere özel bir takım indirimler yapmaktalar. İlk olarak bu fiyat aralığında konsol satın alacak takipçilerimize, Sony’nin hazırlamış olduğu bundle olan PlayStation 4 Mega Paket 2019‘u önerebilirim. Bu bundle kapsamında PlayStation 4 Slim 500 GB + GTA V + Days Gone + God of War ürünlerine 3695,50 TL’ye sahip olabilirsiniz. 

Bahsedilen rakam size fazla geldiyse ikinci olarak daha kompakt ve taşınabilir olan, aynı zamanda yepyeni bir oyun kültürüne sahip olmanızı sağlayacak Nintendo Switch Lite konsolunu 2857 TL’ye satın alabilirsiniz.

Bu 2 ürün arasında kararsızlık yaşayacak olursanız, benim önerim size tercihinizi PlayStation 4 Mega Paketten yana kullanmanız olacaktır. Hem hali hazırda 3 oyunla birlikte gelecek olması, hem de daha güçlü bir konsola sahip olacak olmanız, avantajınıza olacaktır. Aynı zamanda ülkemizdeki PlayStation kullanan kişi sayısının fazlalığı, uzun vadede size daha büyük bir komünitenin içinde bulunma şansı tanıyacaktır.

(4500 TL – 6000 TL)

Cebinizden çıkacak paranın miktarını biraz arttırmaya karar verdiyseniz size çok daha doyurucu konsollar önerebiliriz. Özellikle 5300 TL civarına alabileceğiniz Nintendo Switch’in asıl versiyonu ile birlikte, pahalı da olsa kaliteli bir konsol sahibi olabilirsiniz. Bir önceki başlıkta bahsettiğim Nintendo Switch Lite’a nazaran, tek bir konsol ile iki arkadaş oyun oynayabilmek avantajı, tercih ettiğiniz herhangi bir ekranda oynayabilme avantajı, daha gelişmiş grafikler ve özelleştirme seçenekleri ile 5300 TL’ye çok iyi bir konsol sahibi olabilirsiniz.

Bunun yanı sıra yeni nesle olabilecek en ucuz yoldan geçmeyi düşününler içinse önerebileceğimiz en iyi tercih bu ay içerisinde çıkış yapacak olan XBOX Series S. 5393 TL gibi yeni nesle geçiş için ”ucuz” bir fiyata bu konsolu satın almayı düşünebilirsiniz. Yeni nesil grafik ve oyunların yanı sıra, yeniden düzenlenmiş kontrolcü, şık tasarım, Game Pass avantajı ve uzun vadeli yatırım için bu fiyat bandında önereceğim konsol tartışmasız XBOX Series S olacaktır.

8000 TL +

Yeni nesle fiyatı çok da düşünmeden en iyi noktadan girmeyi düşünüyorsanız 2 dev karşı karşıya geliyor. XBOX Series X vs PlayStation 5! Bildiğiniz üzere XBOX başta 9300 TL gibi bir fiyat duyurmuşken, PlayStation 5 fiyatını 8300 olarak çıkarınca biz oyuncuların sesine kulak verip onlar da 8300 TL’lik fiyata indirim yaptılar. Bu şartlar altında baktığımızda aynı ücrete iki güçlü konsoldan birini seçme şansına sahibiz.

Peki hangisini almalıyız diye düşünürsek birtakım parametreler devreye giriyor. Exclusive oyun severlerin aklına ilk olarak tabii ki PlayStation 5 geliyor, ancak bu muhabbet artık geride kalıyor. Microsoft’un son yıllarda satın aldığı oyun stüdyoları, exclusive oyunlara verdiği önem, fiyatlandırma politikası ve donanım olarak daha güçlü tarafta olmaları PlayStation 5’i çok büyük farklarla geride bırakıyor. O yüzden yeni nesle en tepeden girmeyi düşünenler için benim tavsiyem hiç tartışmasız Xbox Series X olacaktır. Masanızda bir buzdolabı yerine daha şık tasarımlı bir konsol bulundurmak, daha yüksek güç üretebilen bir konsola sahip olmak, daha oturaklı bir kontrolcü ve her şeyden de önemli ekonomik açıdan rahat bir nefes almak için GamePass sistemi…

Tüm bu sebepler ışığında eğer ki bu paraları harcayacaksanız tercihinizi XBOX Series X’den yana kullanın derim.


İlginizi Çekebilir: PlayStation: PS5 Oyun Fiyatları Fazlasıyla Düşük!


Sizlerin de konuyla alakalı fikirleriniz varsa hemen aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca Facebook, Twitter ve Instagram adreslerimizi takip ederek oyun gündeminden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

Exit mobile version