Halo Infinite Kooperatif Desteği Detayları Paylaşıldı

Beta testi bu ay içerisinde başlıyor!

Halo Infinite kooperatif desteği ile ilgili ilk yeni detaylar ortaya çıktı. Geliştirici stüdyodan John Mulkey ve Isaac Bender, merak edilen birçok detayı Halo Waypoint üzerinden paylaştılar. Gelin isterseniz bunlara yakından bir bakalım. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Halo Infinite 2022 Yol Haritası Neler İçerecek?


Bildiğiniz gibi önceki hiçbir Halo oyunu aynı sistem üzerinden ve ağ üzerinden kooperatif oynama özelliği olmadan satışa sunulmamıştı. Halo Infinite ise bu konuda bir ilke imza atmıştı. Yani şu anda son oyunu tek başımıza oynamaktan başka çaremiz yok.

Kasım ayı içerisinde söylenen ise Mayıs ayına kadar kooperatif desteği ve Forge modu ile karşılaşmayacağımızdı. Ne var ki 343 Industries stüdyosu üzerlerinde daha fazla çalışmanın gerekeceğini dile getirmiş ve birçok kez ertelemeye gitmişti.

Halo Infinite kooperatif

Halo Infinite Kooperatif Desteği Detayları Ortaya Çıktı

Bu hafta ise müjdeli haber en sonunda geldi. Geliştirici stüdyo, kooperatif desteği beta testi 11 Temmuz 2022 tarihinde başlayacak. Duyuruya ek olarak John Mulkey ve Isaac Bender tarafından Halo Waypoint üzerinden verilen detaylara bakılırsa, dört oyuncuya kadar birlikte yerel veya çevrimiçi olarak oynayabilmek mümkün olacak.

Mulkey, herkese kendi senaryosunu oynamasına izin verilmesi yönünde hedeflerinin olduğunu söylüyor. Diğer bir deyişle, ister tek başınıza isterseniz de kooperatif oynayın, oyunda kaydettiğiniz bütün aşama korunacak. Mesela ana senaryo ile kooperatif seans arasında gidip geldikten sonra, görev aşaması, bulduğunuz toplanabilir eşyalar ve ekipmanlar, açtığınız başarımlar ve yaptığınız geliştirmeler eksiksiz olacak.

Kooperatif modunda ayrıca No Spartan Left Behind (Geride Kalan Spartalı Yok) adıyla bir sistem olacak. Bu, ana senaryoda biri diğerinden ileride olan oyuncular için düşünülmüş bir sistem. İşleyişe göre, katılımda bulunan oyuncular kendi kayıt dosyalarını seçecekler ve oyun da görevlerin yapılma durumunu bu kayıt dosyaları üzerinden planlayacak. Bu noktada, hikayede en az aşamayı kaydetmiş olan oyuncunun kayıt dosyası baz alınacak. Haliyle senaryoda ileride olan oyuncuların tamamladığı görevler, kooperatif oynanış sırasında tamamlanmamış olarak görünecek. Geride kalan oyuncunun açtığı eşyalar, geliştirmeler ve ekipmanlar, sizin için de açılacak.

Eğer beta testine katılımda bulunmayı isterseniz, Halo Insider üyesi olmanız gerekecek. Henüz değilseniz, buradan kaydınızı yaptırabilirsiniz.

Exit mobile version