Güncel PS5 ve PS4 Satış Rakamları Açıklandı

Bakalım güncel rakamlar ne kadar olmuş?

Yapılan yeni finansal konferans ile Sony, güncel PS5 ve PS4 satış rakamları için detaylı açıklamalarda bulundu. Bakalım Japon teknoloji devinin güncel konsollarının, PlayStation Plus abone ve yazılım satış rakamları ne olmuş? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Sony Bungie Stüdyosunu Satın Aldı!


Japon teknoloji devi, PlayStation 5 konsolunu 2020 yılının Kasım ayı içerisinde satışa sunmuştu. Bildiğiniz gibi dünya genelinde yaşanan bileşen sorunu nedeniyle talebe yetişememekte güçlük çekiliyor. Tabii ki bunların üstüne, satışa sunulan modellerin kısa sürede kara borsaya düşmesini de unutmamak lazım. Haliyle bu da çoğu oyuncunun PlayStation 5 konsoluna ya hiç ulaşamaması ya da normalinden çok daha yüksek bir fiyata ulaşabilmesi anlamına geliyor.

Her ne kadar dünya genelindeki stok sorunu devam ediyor olsa da, Sony PlayStation 5 konsolunun satış rakamlarından memnun diyebiliriz. Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilen finansal konferans sırasında on milyon satış barajını aştığını gördüğümüz hem diskli hem de disksiz sürümlerin yanı sıra PlayStation 4 konsolunun da güncel satış rakamı açıklandı.

PlayStation 5

Güncel PS5 ve PS4 Satış Rakamları Detayları

Sony tarafından 31 Aralık 2021 tarihinde sona eren son finansal çeyreğe ilişkin olarak yayınlanan yeni rapora göre, dünya genelindeki güncel satış rakamlarında PlayStation 5 17.2 milyon birimi, PlayStation 4 ise 116.8 milyon birimi bulmuş durumda. Burada ufak bir bilgiyi de araya sıkıştıralım, bir önceki nesil konsolun çıkışından sonraki zaman aralığında 20.2 milyon birim satışı gerçekleştirmiş.

Bir karşılaştırma yapmak gerekirse, bir önceki finansal yılın aynı dönemine göre, mevcut nesil konsol için 0.6 milyonluk düşüş ile 4.5 milyondan 3.9 milyona ve bir önceki neslin konsolu için de 200.000’lik düşüş ile 1.4 milyondan 1.2 milyona gerileme söz konusu olduğu görülüyor.

PlayStation Plus servisinde toplamda 48 milyon abone sayısına ulaşılmış olduğu da açıklandı. Bir önceki finansal yılın aynı dönemine göre 0.6 milyonluk bir artış yaşanmış.

Yazılım tarafında ise PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsollarının genelinde, son çeyrekte toplamda 92.7 milyon oyun satışının gerçekleştirilmiş olduğu söyleniyor. Bu rakamın 11.3 milyonunu birinci parti oyunlar oluşturuyor. Bir önceki finansal yılının aynı dönemi ile karşılaştırıldığında, PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsolları üzerinde gerçekleştirilen toplam oyun satışı 104.2 milyon iken, birinci parti oyunların satış rakamı ile 19 milyonmuş. Yazılım satışlarının % 62’lik kısmının oyunlardan oluştuğu da gelen bilgilerin arasında yer alıyor.

Son olarak, Japon teknoloji devi, finansal konferans sırasında 2026 yılının Mart ayına kadar on canlı servis oyunu ile oyuncuların karşısına çıkacağını duyurdu. Bildiğiniz gibi, geride bıraktığımız yıllar boyunca şirket ana senaryolu oyunlar ile karşımıza çıkmıştı. Görünen o ki Game as a Servise iş modelini de odak noktasına getireceğini netleştirmiş oldu.

Exit mobile version