GTA 6’nın PS5’e Özel Olma İhtimali Çok Düşük

GTA 6 PS5'e özel olacak iddialarının gerçek olma ihtimali neredeyse yok!

GTA 6’nın PS5’e özel olacak iddiaları, bugün itibarıyla gerçekliğini iyice yitirdi. Dahası 25 Mart’ta GTA 6’ya dair herhangi bir tanıtım görmemiz ise hiç olası görünmüyor.

Aslında her şey yaklaşık bir ay önce ortaya atılan GTA 6 çıkış tarihi sızdırıldı haberleriyle başlamıştı. ABD’nin en çok ziyaret edilen sitelerinden bir tanesi olan 4Chan üzerinde, GTA 6’nın 25 Mart itibarıyla çıkabileceği dile getirilmişti. Muhtemelen 25 Mart tarihi, oyunun ilk tanıtım videosu ya da görseli için ortaya atılmış bir iddiaydı.

İddianın bu kadar çok gündeme gelmesinin arkasında yatan sebep ise 4Chan kullanıcısıydı: Aynı kullanıcı daha önce Red Dead Redemption 2’nin çıkış tarihini doğru tahmin etmiş ve herkesi şaşırtmayı başarmıştı. Benzer bir durumun GTA 6 için yaşanma şansı da böylece gün yüzüne çıkmıştı.


İlginizi çekebilir: En İyi GTA Oyununu Seçiyoruz


GTA 6 çıkış tarihi yakında değil

Aslında her şey 31 Aralık’ta Rockstar Games’in çatı şirketi Take-Two tarafından yapılan üçüncü finansal çeyrek raporu sunumunda netleşmişti. Take-Two, hissedarlarına yaptığı açıklamalarda GTA 6’nın yakın zamanda gelme ihtimalinin oldukça düşük olduğunu belirtmişti.

Take-Two CEO’su Strauss H. Zelnick, “Her yıl yeni bir oyun yayınlama gücünde hiçbir zaman olmadık ve planlarımızı buna göre yapmadık.” demişti.  Açıklamalarına devam eden Zelnick, “Mümkün olan en mükemmel ürünleri ortaya çıkarmaya çalıştığımızdan, sürekli yeni ürünleri piyasaya sürmemiz olası görünmüyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlerden de göreceğimiz üzere Rockstar Games ve Take-Two, yeni oyun için acele etmiyorlar ve diğer oyunların gelirlerinden memnun olduklarından, bir sonraki için hızlı davranmıyorlardı.

Grand Theft Auto VI GTA 6 Ne Zaman Çıkacak Çıkış Tarihi / GTA 6 Çıkış Tarihi

GTA 6’nın PS5’e özel olma ihtimali var mı?

GTA 6’nın PS5 Exclusive oyunu olacağı iddiaları ise çok kısa süre önce konuşulmaya başlanmıştı. TweakTown isimli internet sitesinin PasteBin’de kimliği belirsiz bir kişinin yaptığı paylaşıma dayanarak haberleştirdiği detaylarda, GTA 6’nın PS5 özel oyunu olacağı detayı yer alıyordu. Yine PasteBin’deki paylaşıma göre oyun PS5’e özel olmasının yanı sıra 2020’nin tatil döneminde piyasaya çıkıyordu.

Daha doğrusu paylaşımda şöyle denmişti: “Sony, GTA 6’nın sadece 1 aylığına PS5’e özel olması için Rockstar Games’e büyük miktarda para önerdi.”

Aslında bu iddia çok da asılsız değildi: Red Dead Redemption 2, çok kısa bir süreliğine de olsa PS4’e özel olarak kalmıştı. GTA 6’nın da böyle olması muhtemelken, Rockstar’ın bugüne kadar GTA serisinde böyle bir yola hiç gitmemiş olması, iddiaları yine güçsüzleştirdi.

Exit mobile version