GTA 6 Rio de Janeiro Şehrinde Geçebilir İddiası

GTA 6'ya ait olduğu iddia edilen bir harita yayınlandı.

GTA 6 Rio de Janeiro şehrinde geçebilir. Bugün itibarıyla ortaya çıkan ve Rockstar Games’ten sızdırıldığı iddia edilen haritalarda, oyunun bazı bölümlerinin Brezilya’nın Rio de Janerio şehrinde geçeceğini gösterdiği iddia edildi.

Rockstar Games, 2013 yılında piyasaya sürdüğü GTA 5’ten sonra Red Dead Redemption 2’nin geliştirme sürecine başlamıştı. Uzun yıllar süren geliştirmenin ardından oyun yayınlanmış ve büyük beğeni kazanmıştı. RDR 2 ile birlikte yeni GTA oyunu üzerinde de çalışmalarını sürdürdüğü bilinen şirketten kimi zaman sızıntılar gelmeye başlamıştı.

Yeni oyuna dair ilk söylentiler, Rockstar Games çalışanlarının yaptıkları seyahatlerle başlamıştı. Bazı üst düzey Rockstar çalışanlarının Tokyo, New York ve Brezilya’nın kimi şehirlerine yaptıkları geziler, bazı iddiaları da beraberinde getirmişti.

GTA 6 haritası hakkında ilk ciddi iddia, Vice City şehri üzerinde olmuştu. İddia seviyesinde kalan haberlerde, oyunun Vice City’i de içine alan bir harita sunacağı dile getirilmişti. Sonrasında bu iddia güçlendirilerek, GTA 6 haritası içerisinde Vice City, Los Santos ve Liberty City’nin tamamının yer alacağı aktarılmıştı.


İlginizi çekebilir: GTA 6 Hakkında Bilinen Her Şey!


gta 6 rio de jenairo isa heykeli

GTA 6 Rio de Janeiro iddiası ortaya atıldı

Bugün ise oyun hakkında başka bir görsel daha yayınlandı. 4chan üzerinde yayınlanan görselde, oyunun haritasının bir kısmında yer alacak küçük bir harita görünüyordu. Hemen yukarıda gördüğünüz görselde, içerisinde küçük bir göl de içeren ada, net olarak seçilebiliyordu.

Brezilya’da yaşayan oyuncular ise bu adayı tanıdık bularak, Google Maps üzerinden kimi görseller paylaştılar. Yapılan karşılaştırmada ise sızıntı olarak lanse edilen görselde yer alan haritanın, gerçekten Rio de Janeiro şehrinin açıklarında bulunan bir adaya benzediği söylendi.

Bir başka Reddit kullanıcısı ise bugün ortaya çıkan görsellerle birlikte bir başka ihtimali daha gözler önüne serdi. Bilindiği üzere Rockstar, GTA oyunlarının geçtiği şehirleri gerçekten var olan şehirler arasından seçiyor; ancak kendine göre çeşitli düzenlemeler yaptıktan sonra oyuna yerleştiriyordu. Bu sebeple GTA 6’da da benzer bir yolun izleneceğini belirten RedFox26 takma isimli kullanıcı ise hemen aşağıda gördüğünüz bir başka görseli yayınlandı.

RedFox’un haritası ilk başta gerçeklikten biraz olsun uzak gibi görünse de daha önce yayınlanan başka görsellerle birleştirince ortaya ilginç bir başka görsel daha çıktı. Hemen aşağıda görebileceğiniz o görselde ise daha önce sızdırıldığı iddia edilen görsellerin haritaya oturduğu yönündeydi.

Aslında bugün ortaya çıkan görseller, oyuncuların tahminlerine dayalılar. Bu sebeple gerçekten GTA 6’da Brezilya’yı görme ihtimalimiz şu an için çok düşük. Yine de Rockstar Games’in Brezilya’yı düşündüğü ve buna dair çalışmalar yaptığı biliniyor. Neden olmasın?


Exit mobile version