GTA 6 Geliştirilme Süreci Yerinde Sayıyor Olabilir

Yakın bir zamanda resmi bir bilgi beklememek lazımmış.

GTA 6 Geliştirilme Süreci Yerinde Sayıyor Gibi Görünüyor

GTA 6 geliştirilme süreci yerinde sayıyor gibi görünüyor. Son gelen bilgiler, halihazırdaki durumu ile gelmiş geçmiş en karman çorman Rockstar Games projesi olduğu söyleniyor. Ayrıca Red Dead Redemption Remastered da yeniden gündeme geldi. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: GTA 6 Oyununun Müzikleri Ünlü Rapçi’ye de Yer Verecek


GTA 6, söylentileri ile bildiğiniz gibi karşımıza sık sık çıkmaya devam ediyor. Hatırlayacağınız üzere sizlerle paylaştığımız bir önceki haberimizde, ünlü rap şarkıcısı Dr. Dre’nin yeni oyun için müzikler bestelediğini aktarmıştık. Rockstar Games cephesinden teyit veya yalanlama gelmiş değil.

Resmi açıklamanın yapılacağı gün gelene kadar, önümüzdeki zaman zarfında birçok iddia, sızıntı bilgi ve söylenti ile karşılaşacak olmamız, neredeyse yoldan geçen birinin dahi bilebileceği bu durum haline geldi. Bu haberimiz ise bunlardan bir yenisi olacak.

GTA 6 Geliştirilme Süreci Sıkıntılar Yaşıyor

Bildiğiniz gibi GTA 6 ile ilgili resmi olmayan gelişmeler, birden fazla kaynak üzerinden aktarılanlar ile yaşanıyor. Daha önceden seri ile ilgili sızdırdığı bilgiler ile güvenilir bir kaynak haline gelen Rockstar Mag’ Youtube kanalı üzerinden yayınlana video ise halihazırda bilgilerimize yenilerini ekliyor diyebiliriz.

Video Fransızca olduğu NeoGAF sitesi üzerinden yapılan İngilizce tercümesine göre, GTA 6 şu an için zaman geçmesine rağmen hiçbir aşamanın kaydedilemediği ‘development hell’ sürecinde olduğu söyleniyor. Verilen detaylara bakılırsa, Kurucu Dan Houser’un şirketten ayrılmasının ardından, esasen 2020 yılında satışa sunulması planlanan oyunun geliştirilme sürecine yeniden başlanmış.

Öte yandan Rockstar Games, 2019 yılından bu yana hikayeyi ve diğer oyun elementlerini de birçok kez değiştirmiş. Haliyle GTA 6, şu anki durumuyla Amerika menşeli yayıncının gelmiş geçmiş en karman çorman projesi haline gelmiş. Öyle ki Grand Theft Auto IV ve Red Dead Redemption oyunlarını bile geride bıraktığı söyleniyor. Yani yakın bir zamanda da duyuru veya resmi bir bilginin gelmesi biraz zor gibi görünüyor.

Red Dead Redemption Remastered Geliştirilme Aşamasında

Rockstar Mag’ Youtube kanalı üzerinden yayınlana videoda, aynı zamanda Red Dead Redemption Remastered’a değinilmiş. Bildiğiniz gibi Vahşi Batı temalı oyunun yenilenmiş sürümü hakkında da birçok kez söylenti duymuştuk. Ne var ki Rockstar Games tarafından yalanlanmıştı.

Belirtilene göre çıkış platformları belli değil iken, Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition ayarında bir yenilenmiş sürüm olacak. Diğer bir deyişle, sadece çözünürlük yükseltilmeyip yeni grafiksel özelliklerin de ekleneceğine dikkat çekilmiş. Ayrıca yakın bir zamanda da satışa sunulmayacağının da altı çizilmiş.

Exit mobile version