GTA 6 Fragmanını Sızdıran Arion Kurtaj’ın Cezası Belli Oldu

Arion Kurtaj ne ceza aldı?

GTA 6 fragmanını sızdıran Arion Kurtaj’ın cezası, mahkeme tarafından yapılan açıklama ile belli oldu. Peki genç bilgisayar korsanı için ne ceza verildi? Detayla haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Bir Oyuncudan Yeni GTA 6 Fragmanı Tarihi İçin Çılgın Teori!


Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yılın Eylül ayı içerisinde yaşanan bir skandal ile Grand Theft Auto 6 oyununun geliştirilme aşamasından alınan ekran görüntüleri ve oynanış videolarına ek olarak, oynanışa ve oyunun içeriğine dair pek çok detay ortaya dökülmüştü.

Oyun sektörünün gündeminde uzun bir süre yer etmiş olan bu olayın ardından, Birleşik Krallık Ulusal Siber Suçlar Birimi tarafından yürütülen soruşturma kapsamında on yedi yaşında ve Lapsus$ isimli bilgisayar korsan grubu ile bağlantılı olduğu öne sürülen şüpheli kişi Arion Kurtaj Oxfordshire kontluğunda yakalanmıştı.

Mahkeme Tarafından GTA 6 Fragmanını Sızdıran Arion Kurtaj’ın Cezası Açıklandı

Son olarak GTA 6 fragmanını da sızdıran Kurtaj, mahkeme kararına göre doktorlar tarafından artık bir tehdit olmaktan çıkana kadar güvenli bir hastanede kalacak.

GTA 6 Tam Sürümünde, Fragmanındaki Kadar İyi Görünecekmiş

Otizm hastası olan genç bilgisayar korsanı, siber suç işlemeye devam etmek istediği ve gözaltındayken kendisine şiddet uyguladığını söyledi. Söz konusu mahkemede hakim, Kurtaj’ın siber suç işleme konusundaki becerilerinin ve isteğinin halk için halen büyük bir risk oluşturmaya devam ettiğini dile getirdi.

Her ne kadar dizüstü bilgisayarına el konulmuş olsa da, cep telefonu, otel televizyonu ve Amazon Firestick yardımı ile Rockstar Games şirketine sızmayı başarmıştı.

Bilgisayar korsanının savunma ekibi, GTA 6 fragmanının sızdırılmasının şirket açısından söylendiği kadar vahim bir durum oluşturmamış olsa da 5 milyon dolara ve binlerce çalışanın zamanına mal olduğunu söylediler.

Arion Kurtaj isimli bilgisayar korsanının geçmişine bakıldığında, suç dosyasının epey kabarık olduğu söylenebilir. Öyle ki üç şantaj, iki dolandırıcılık ve İngiltere’nin Bilgisayarı Kötüye Kullanma Yasası kapsamında altı suçlama dahil on iki suça karışmış durumda. Genç bilgisayar korsanının ayrıca NVIDIA, Revolut ve Uber şirketlerini hedef almanın yanı sıra, BT Group (İngiliz geniş bant sağlayıcısı) şirketini de şantaj yaparak dört milyon dolar fidye talep etmişti.

Exit mobile version