GTA 6 Dosya Boyutu Sızdırıldı: Ne Kadar Alan Kaplayacak?

Sistemleri hazırlayın!

GTA 6 Dosya Boyutu Sızdırıldı Ne Kadar Alan Kaplayacak

GTA 6 dosya boyutu sızdırılmış gibi görünüyor. Aktarılan bilgilere bakılırsa, epey devasa bir alan gerekecek. Ne var ki bilginin optimize edilmemiş versiyondan geldiği söyleniyor.


İlginizi Çekebilir: Rockstar Games GTA 6 İçin Önemli Bir Karar Değişikliğine Gitti


Hiç şüphesiz ki 2025 yılı, GTA 6 yılı olacak. Bu yıl içerisinde de bir ön-hazırlığını göreceğiz. 5 Aralık 2023 tarihinde yayınlanan ilk fragman sonrasında alınan etkileşim, sektörün yeni bir GTA oyununa ne denli büyük bir özlem duyduğunun göstergesi oldu. Rekor seviyedeki beğeni ve izlenme sayıları, artmaya son hızla devam ediyor. Yakın bir zaman önce Rockstar Games tarafından yapılan paylaşım ile üç milyondan fazla izlenen bu ilk fragmanın ardından, ikincisinin ne zaman geleceği ise büyük bir merak konusu.

GTA 6 Dosya Boyutu Ne Kadar Olacak?

Her ne kadar şirketten fragman dışında herhangi bir resmi bilgi gelmemiş olsa da, bu internet alemi için bir durma noktası anlamı taşımıyor ve yeni GTA için en ufak bilgi kırıntısına dahi ulaşılmaya çalışılıyor. Bu bağlamda GTA 6 dosya boyutu da sızdırılmış gibi görünüyor.

PC_Focus X (eski adıyla Twitter) hesabı tarafından yapılan paylaşımda, sızıntılara göre serinin yeni oyununun dosya boyutunun 228.5 GB olacağı iddia edilmiş. Ancak bu verinin, oyunun optimize edilmemiş versiyonundan geliyor olabileceği de söyleniyor. Bu noktada, Red Dead Redemption 2 oyununun 150 GB civarı bir alan kapladığını ve GTA 6 oyununun ne denli büyük olacağını göz önünde bulunduracak olursak bu denli büyük bir alan ihtiyacı optimize edilmiş versiyondan gelse dahi şaşırtıcı olmayabilir. Bunu elbette zaman ve yapılacak resmi açıklamalar gösterecektir.

Hikaye olarak Jason ve Lucia karakterlerinin başlarından geçenlerin anlatılacağı yeni GTA oyununda, oyuncuların gönlünde özel bir yere sahip olan efsanevi Vice City’ye geri döneceğiz. Ne var ki bu defa Los Santos şehrinden daha büyük bir harita ile. Ayrıca teknik anlamda mevcut nesil konsolların gücünden faydalanılarak, son derece gerçekçi görsellik, gelişmiş sürüş dinamikleri ve yapay zeka karakterleri ile unutulmaz bir deneyim yaşatacağına şüphe yok.

Exit mobile version