GTA 5 PlayStation 5 ve Xbox Series X’te Olacak mı?

Üç farklı nesilde olabilir mi?

Son on yılda adından en çok bahsettiren oyun hangi oyun diye sorsalar birçok kişinin cevabı muhtemelen GTA 5 olurdu. Bu efsanevi oyun 2013’ten beri hala adından söz ettirmeyi başarıyor. Yeni nesil konsolların piyasaya sürülmesine az bir süre kala merak edilen önemli bir soru var. GTA 5 PlayStation 5 ve Xbox Series X‘te Olacak mı?


İlginizi Çekebilir: GTA 6 Çıkış Tarihi 2023 Olabilir! En Ciddi İddia


GTA 5 PlayStation 5 ve Xbox Series X’te Olacak mı?

Grand Theft Auto 5 bugün hala popülerliğini koruyan bir oyun. PlayStation 3 ve Xbox 360’ta piyasaya sürülmesinin üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen, Grand Theft Auto 5 hala son derece canlı ve haftalık güncelleme almaya devam ediyor.

Devam eden yüksek satış rakamlarının en büyük nedeni GTA Online’ın başarısından kaynaklanıyor. Oyun bu kadar aktifken GTA 5’in PlayStation 5 ve Xbox Series X çıkma ihtimali çok yüksek gözüküyor. Yayıncı Take-Two, 2020’nin başlarında GTA 5’in son on yılın en çok satan oyunu olduğunu duyurmuştu. Son GTA 5 satış verileri, oyunun 2013’ten 2020’ye 130 milyon adet sattığını ve tüm GTA markasının satışlarının % 40’ını oluşturduğunu duyurdu.

GTA 5 oynundan daha fazla satan 2 oyun var. Bu oyunlar Minecraft ve Tetris ancak oyun içi satın almalar nedeniyle daha fazla kar elde eden bir oyun GTA 5 olduğunu söylemeliyiz. Bu kadar yüksek gelirlere sahip olan Rockstar‘ın oyunu PS5 ve Xbox Series X’e taşıyarak daha da fazla potansiyel oyuncu ve aynı zamanda müşteriye erişebilme şansı var.


Güncelleme: Hemen yukarıda gördüğünüz videoda da söylendiği gibi GTA 5 PlayStation 5 sürümü ile oyuncuların karşısına çıkacak. Grafikleri elden geçirilecek olan oyunun hikayesine de ekleme yapılacağı, şimdilik bilinen bilgiler arasında yer alıyor.

GTA 5 yeni nesil konsollarda oynanabilecek mi?


İlginizi Çekebilir: Yeni GTA 5 Grafik Modu Gözleri Kamaştırıyor


1- Potansiyel Gelirlerin Yüksekliği

Rockstar Games, GTA Online’ın adeta darphane olduğunun gayet farkında, oyunun çıkışının üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen bu kadar yüksek gelirleri hiç bir firma göz ardı etmez. Potansiyel ve elde edilen devamlı kârlara dayanarak, Rockstar muhtemelen GTA Online’ı PS5 ve X Serisi’ne getirecektir. GTA 5’in hikaye modunu atlayarak sadece GTA Online’ı tek başına yeni nesile taşımak daha kolay olabilir.

2- Üç Nesilde Olan İlk Oyun Unvanı

GTA 5 eğer yeni nesile gelecek olursa, üç nesilde de olan ilk oyun olacak. Rockstar Games, bu ünvan ile daha geniş kitlelere ulaşmak için kullanabilir. Eğer beklentilerimiz karşılanır ve oyun yeni nesile çıkarsa 2013’te çıkmış bir oyun en az 3 yıl daha zirveye oynayacak.

Grand Theft Auto 5, 17 Eylül 2013’te PlayStation 3 ve Xbox 360 için piyasaya sürüldü. 18 Kasım 2014’te PlayStation 4, Xbox One için ve 14 Nisan 2015’te ise PC için olan sürümü oyuncusuyla buluştu. Bakalım önümüzdeki günlerde yeni nesil için de oyunun çıkış tarihini yazabilecek miyiz.

3- Geriye Uyumluluk

Yeni nesil konsolların en büyük inovasyonlarından birisi geriye uyumluluk olduğunu hatırlatalım. Sony ve Microsoft yeni konsollarını tanıtırken eski nesildeki oyunlar çalışacak demişti ancak ilk geri adım atan firma Sony olmuştu. Sony, geçtiğimiz mayıs ayındaki “SSD” temalı konferansında açıklamasını düzelterek ilk başlarda en çok oynanan yüz oyun geriye uyumluluğu destekleyeceği bilgisini vermişti.

GTA 5 gibi bir oyun mutlaka geriye uyumluluk listesinde olacağına inanıyoruz.

4- GTA 6’nin Çıkışına Uzun Bir Süre Olma İhtimali

Dünyada en çok beklenen ve merak edilen oyun hangi oyun diye sorsalar en çok duyacağınız cevap “GTA 6” olma ihtimali kuvvetle muhtemel. Oyunun yapım aşımasında olduğunu biliyoruz ancak oyunun daha çıkmasına uzun yıllar var ve yeni konsollar bu yıl piyada olacak.

Rockstar Games’in para kazanması oyunun geliştirme aşamasında daha fazla harcama yapmasını sağlayarak GTA 6’nin kalitesinin daha da yükselmesine neden olabilir. Rockstar Games, elinde GTA 5 gibi bir ölümcül silah varken piyasayı boş bırakmayacaktır.

5-  Yeni Nesile Uyum Sağlama 

Oyun geliştiricelerin eline yeni çıkacak konsollar çok daha önceden verilir o konsolun potansiyeline göre oyun geliştiriciler çalışmaya koyulur. GTA 5, PS3’te olmasına rağmen PS4’e çıktıktan sonra çok fazla hata, oyun açığı ve hileler ile karşı karşıya kalmış bu durumda Rockstar’ı baya zorlamıştı. Yeni nesil konsollara ellerinde hazır olan bir oyunu geliştirerek sunmak, yeni konsollara oyun yapımı aşamasında tecrübe kazanma sağlayacaktır.


Sizlerin de konuyla alakalı fikirleriniz varsa hemen aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca Facebook grubumuzu ve Twitter adreslerimizi takip ederek oyun gündeminden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

Exit mobile version