GTA 4 Satışlarının Neden Durdurulduğu Ortaya Çıktı

Grand Theft Auto 4 bir süredir Steam üzerinden satın alınamıyordu.

games for windows live gta 4 steam

Oyuncuların zevkle oynamaya devam ettiği GTA 4, yakın zaman önce dünyanın en çok kullanılan çevrimiçi oyun satış servisi Steam üzerinden kaldırılmıştı. Bugün yapılan açıklama ile oyunun neden kaldırıldığı ortaya çıktı.

Rockstar, The Verge’e yaptığı açıklama ile GTA 4 satışlarının sonlandırılmasına konusuna açıklık getirdi. Şirket yetkilileri, oyunun Steam üzerinden kaldırılmasının ana sebebinin, Microsoft olduğunu söylediler.

Kısa bir süre önce oyunlara sunduğu Games for Windows Live desteğini sonlandıracağını açıklayan Microsoft, desteğin sonlanmasının ardından bazı oyunların çalışmayabileceğini dile getirmişti.

Bu karardan etkilenen en büyük oyunlardan bir tanesi GTA 4 oldu. Rockstar, Microsoft’un Games for Windows Live’ı sonlandırması ile GTA 4’ün Steam üzerinden kaldırıldığını aktardılar.

Games for Windows Live desteğinin sonlanmasının ardından GTA 4 satabilmek adına yeni “key”lerin üretilmesinin mümkün olmadığının altını çizen Rockstar, bu sorunu çözene kadar Steam üzerinden GTA 4 satın alınamayacağını belirtti.

GTA 4 alanlar ne olacak?

Daha önce Steam üzerinden oyunu almış olanlar ise sorunsuz şekilde Niko Bellic’in suç dünyasında gezinmeye devam edebilecekler.

Rockstar, halihazırda oyunun temelini etkilemeden sorunu çözmenin yollarını aradığını belirtti. Yakın zaman sonra GTA 4’ü PC üzerinden oynamak isteyen oyuncular için yeni yollar bulmaya çalışacaklarını aktaran Rockstar yetkilileri, yeni çözümü buluna kadar oyunun satın alınamayacağını tekrar hatırlattılar.

Kısaca Rockstar, Games for Windows Live desteğini oyundan kaldırdıktan sonra yeniden satın alınabilir hale getirmek adına çalışmalarını sürdürüyor; ancak oyun tamamen bunun üzerine kurulduğu için çözümü hemen bulmak mümkün görünmüyor.

Games for Windows Live nedir?

Microsoft’un 2013 yılında Games for Windows Live desteğini kesmesinin hemen ardından Batman: Arkham ve Dark Souls gibi çok oynanan oyunlar, satış sorunları yaşamışlardı.

2007 yılında piyasaya sürülen ve oyuncuların kendilerine özel isimlerle Microsoft’un Live servislerine bağlanmalarını sağlayan Games for Windows Live, dönemin birçok oyununda kullanılmıştı.

Arkadaşlarınızla bağlantı kurma, sıralama tablolarında arkadaşlarınız yerini görme ya da buna benzer şeyleri yapabildiğiniz sistem, halihazırda kullanılan Xbox Live sisteminin bilgisayarlar için üretilmiş versiyonu olarak tanımlanabilirdi.

Shadowrun gibi oyunlarda cross-platform oyun desteği sunması gibi aslında sevilen detaylar barındıran Games for Windows Live, bilgisayar oyuncularının çok tercih etmemesi ardından 2013 yılında yolun sonuna gelmiş ve Microsoft tarafından kapatılmıştı.

GTA 6’dan neler bekliyoruz yazımız ile yakın zaman sonra duyurulması beklenen serinin en yeni oyununa göz atabilirsiniz. GTA 4 indir diyerek ayrıca oyuna göz atabilirsiniz.

Exit mobile version