Grand Theft Auto 5 Desteği Kesiliyor Mu?

Bir dönem daha kapanıyor...

Görünüşe göre Grand Theft Auto 5 desteği, Grand Theft Auto Online ile kesiliyor. Bunun en güçlü göstergesi de Rockstar Games sayfası üzerinde yer alan bir teşekkür mesajı. Amerika menşeli geliştirici ve yayıncı artık bütün gücünü Grand Theft Auto 6 için harcamaya başladı diyebiliriz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: GTA 6 için İndirilebilir İçerikler Yayınlanabilirmiş


Grand Theft Auto 5, 2013 yılının Eylül ayı içerisinde ilk olarak PlayStation 3 ve Xbox 360 için satışa sunulmuştu. Devam eden yıllarda PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series konsollarında da boy göstermişti. Aradan geçen yıllar boyunca içerik anlamında hatırı sayılır bir destek görmüş ve sürekli artan ilgi ile yüz yetmiş milyon satış barajını da geçmişti.

Desteğin hız kesmeden devam ettiriliyor oluşu, Grand Theft Auto 6 için bir süre daha bekleyeceğimiz düşüncesi oluşturmuştu. Ne var ki rüzgar tersine dönmeye başlamış gibi görünüyor.

gta-5-and-gta-online-ps5-and-xbox-series-xs-versions-get-mar_5t81.1200

Rockstar Games, Grand Theft Auto 5 Desteği için Noktayı Koyuyor

Hatırlayacağınız üzere günlük sayfası üzerinden bir açıklamada bulunan Amerika menşeli geliştirici ve yayıncı, Grand Theft Auto 6 oyununa bütünüyle odaklanıldığından dolayı, neredeyse üvey evlat muamelesi yapılan Red Dead Online için içerik desteğinin çok büyük oranda kesildiğini duyurmuştu. Görünüşe göre sıra Grand Theft Auto 5 ve bağlantılı olarak Grand Theft Auto Online oyununa geldi. Yakın bir zaman önce resmi internet sayfası üzerinden, emeği geçen herkese teşekkür edilen bir mesaj yayınlanmış:

“Grand Theft Auto V ve Grand Theft Auto Online, küresel ekibimizin yıllar boyunca sarf ettiği ortak çabasını temsil ediyor. Bunu tasdik etmek ve 2013 yılındaki esas çıkışından günümüze kadar olan zamanda bu oyunlara katkı sağlayan herkese teşekkür etmek istiyoruz.”

Bu notun hemen altında da, her iki oyuna dokuz yıl boyunca katkı sağlamış olan kişilerin isimleri listelenmiş. Buradan da anlayacağımız üzere, Red Dead Online sonrasında, Grand Theft Auto 5 ve Grand Theft Auto Online için de içerik desteği büyük oranda kesiliyor. Diğer bir deyiş ile geliştirici ekip, artık bütünüyle Grand Theft Auto 6 oyununun geliştirilmesine odaklanma kararı aldı. Elbette her üç oyun için de çeşitli güncellemeler yayınlanacaktır, ama geçmişte olduğu gibi artık büyük genişletme paketlerinin hazırlık aşamasında olmadığı imalı yoldan resmiyet kazanmış oldu diyebiliyoruz.

Exit mobile version