Gran Turismo 7 PS5 ve PS4 için Geliyor

Efsanevi seri tam gaz devam!

Gran Turismo 7 PS5 ve PS4 için çıkış yapmaya hazırlanıyor. Aylardır süre gelen Gran Turismo 7 belirsizliğinde sır perdeleri aralanmaya başlıyor. Playstation 5’in tanıtım etkinliğinde ilk defa oyunculara müjdelenen GT7 ile ilgili ilk bilgiler geldi. Sony sonunda en çok merak edilen konulardan birine açıklık getirdi.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 (PS5) Çıkacak Oyunlar Listesi 2021


Gran Turismo 7 PS5 ve PS4 Platformlarında Olacak

Gran Turismo 7'nin PS4 ve PS5 İçin Çıkacağı Onaylandı!-2

Oyunun geliştiricisi  Polyphony DigitalPlaystation 5’in tanıtıldığı etkinlikte ilk defa Gran Turismo 7 hakkında bilgileri oyuncular ile paylaşmıştı. İlk gösterimden bir gün sonra ise IGN aracılığı ile oyunun geliştirilmekte olan sürümden oyun içi bir video yayınlanmıştı. Ancak daha sonra Gran Turismo 7 hakkında neredeyse hiç bir bilgi alamamıştık.

Aylarca süren sessizlikten sonra gelen bilgiler oyuncuları mutlu etti. Gran Turismo 7 sadece Playstation 5’e değil Playstation 4’e de gelecek. Oyunun global fiyatı 60 Dolar ancak bu fiyatın Playstation 4 sürümüne özel fiyatı olduğunu belirtelim. Playstation 5 versiyonunun fiyatının ise 70 Dolar olacak. Oyunun çıkış tarihi tam olarak kesinleşmiş değil. Devam eden pandemi nedeniyle 2022 yılının son çeyreğinde oyuncular ile buluşma ihtimali yüksek.  

 

Sony’nin yaptığı açıklama ise şu şekilde;

Bugün itibari ile, ileriye dönük olarak PlayStation birinci taraf özel çapraz nesil oyunlarının (hem dijital hem de fiziksel*) (PS4 ve PS5’te yeni çıkan) PS4’ten PS5’e 10 ABD doları değerinde bir dijital yükseltme seçeneği sunacağını doğrulamak istiyoruz. Bu, bir sonraki God of War ve Gran Turismo 7 ile Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan tüm diğer özel çapraz nesil PS4 ve PS5 oyunları için 10 Dolarlık bir güncelleme ile oyunların yeni versiyonlarını oynayabileceksiniz.

Oyun ilk olarak duyurulduğunda Gran Turismo 7’nin PlayStation 5’e özel olduğu belirtilmişti. Daha sonra ki gelen demeçlerde ise oyunun “PlayStation’a özel” ve “PlayStation için geliştirme aşamasında” gibi daha belirsiz bir dile döndüğünü gördük. Açıklamaların ardından Sony’de fark etmiş olacak ki yeni nesile geçememiş bir çok oyuncu var. Polyphony Digital, daha geniş bir kitle ve potansiyel müşterilerine ulaşmak için iki nesilede oyunu getirmeye karar vermiş durumda. Bu durum hem şirket için hem de oyuncular çok olumlu bir gelişme.

 

Exit mobile version