Gizli Cyberpunk 2077 Mesajı Sadece Morötesi Işıkta Görülüyor

Cyberpunk 2077'nin özel konsol sürümünde UV ışığında görünen mesajlar yerleştirilmiş.

Şahin gözlü oyuncular, Cyberpunk 2077 Xbox One X sürümündeki gizli mesajları fark etmeyi başardılar. Yakın zaman önce piyasaya sürülen özel sürümün kasasına UV ışığı altında görülen mesajlar yerleştirilmişti. Bir Reddit kullanıcısı böylece gizli Cyberpunk 2077 mesajı ile karşımıza çıktı.

Cyberpunk 2077 Xbox One X sürümü, yaklaşık iki ay önce tanıtılmıştı. Yakın zaman sonra piyasaya sürülecek oyun için özel tasarlanan konsol, ön sipariş verenlere ulaşmaya başladı. Konsola ulaşan oyuncular bir tanesi ise ilginç bir detayı fark etti.

Evermans037 takma isimli bir Reddit kullanıcısı, konsolu incelerken arka tarafındaki küçük yazıları fark etti. NATO orduları tarafından kullanılan harf kodlama tekniğiyle yazılan mesajda, “Uniform, Victor, Mike ve Echo” kelimeleri kullanılmıştı. Türkiye’de, L harfi için Lüleburgaz, N harfi için Niğde dememiz gibi harfleri kodlamak için kullanılan bu tekniğe aslında ABD menşeli filmlerden aşinaydık.

Hemen aşağıda yer alan görselde göreceğiniz gibi kelimelerin ilk kelimeleri farklı şekilde yazılmıştı ve bunlar birleştirilince, “UV ME” yani “Beni UV’le” gibi bir anlam ortaya çıkıyordu.

gizli cyberpunk 2077 mesajı UV ME

Gizli Cyberpunk 2077 mesajı morötesi ışıkla görülebiliyor

Mesajı alan oyuncu, konsolun arka kısmına morötesi ışıkla tekrar göz attı. Kasaya ışığı tutmasıyla birlikte sadece bu ışık altında görülebilen detayı gün yüzüne çıkarmayı başardı.

Aslında kullanıcılar bu mesajın altından, çok daha detaylı şeylerin çıkmasını bekliyorlardı. Daha önce birçok farklı oyunda denenen ve gizli mesajların gerçek dünyaya taşınmasıyla gerçek bir bulmaca avına dönüşen tarzda bir şey umut ediliyordu aslında.

Buna rağmen CD Projekt RED, oyuncuları böylesine bir ava çağırmamış, mesajını direkt olarak iletmişti. Cyberpunk 2077 Xbox One X özel sürümüne konulan gizli mesajda, sadece teşekkür metni yer alıyordu.

Morötesi ışık tutulduğunda konsolun kasasına, ilk olarak “many languages, one messages” yani “birçok dil, tek mesaj” yazılmıştı. Bu cümlenin yanında ise 15 farklı dilde “Teşekkürler” ibareleri yerleştirilmişti.

Kısaca CD Projekt RED, özel sürümü satın alan ve Cyberpunk 2077‘yi dört gözle bekleyen oyunculara teşekkür etmek için farklı bir yol seçmişti. Buna rağmen görmeye çok alışık olmadığımız bir yöntemle bunun yapılması, görenleri mutlu etmeye devam etti.

Ayrıca mesajın morötesi ışık altında görülmesi ise Cyberpunk 2077’nin evrenine gayet uygundu. Hal böyle olunca ortaya güzel bir detay ortaya çıkmış oldu.


Peki, siz bu mesaj hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorum bölümünden bizlere aktarabileceğiniz gibi Turuncu Levye Facebook grubu üzerinde de fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version