Gears of War Filminin Senaristi Bulundu

Bakalım Netflix mutlu sona ulaşacak mı?

Geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde yapılan duyuru ile Gears of War filmi için çalışmaların yapıldığını öğrenmişti. Sessiz geçen birkaç ayın ardından, en nihayetinde yeni bir gelişme yaşandı ve Gears of War filminin senaristi açıklandı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Silent Hill Filmi İçin Çekimler Nisan’da Başlıyor


Gears of War serisinin dizi-film uyarlaması 2007 yılına kadar dayanıyor. İlk olarak New Line Cinema şirketi kolları sıvamış, ama ne yazık ki mutlu sona ulaşamamıştı. İkinci denemeyi ise Universal, 2016 yılında yapmıştı. Senaryosu F. Scott Frazier tarafından yazılan film için, 2019 yılında Rod Ferguson tarafından oyunları ile aynı evrende geçmeyeceği söylenmiş ve sonradan ne yazık ki hakkında yeni bir gelişmeye tanık olmamıştık.

Kasım ayında ise bu defa Netflix sahneye çıktı. Serinin on altıncı yıl dönümüne özel olarak iki proje duyurusunda bulunulmuştu. İçlerinden birisi oyun serisi ile bağlantılı film uyarlaması iken, diğeri de yetişkinlere yönelik anime serisiydi.

jQD87dJZhgYCbE3Pbuvqsm-1200-80

Gears of War Filminin Senaristi Kim Olacak?

Aradan geçen dört ayın ardından, film uyarlaması ile ilgili en nihayetinde yeni bir gelişme daha yaşandı. Senaryosunu Denis Viileneuve ve Eric Roth ile yazdığı Dune filmi ile En İyi Uyarlama Senaryo dalında aday gösterilen Jon Spaihts, Gears of War projesinde de kendisine yer buldu.

Gears of War oyununun karakterleri, dünyası, ölümcü savaş ve takım çalışması sistemi ile en iyi aksiyon oyunlarından birisi olduğunu söyleyen Spaihts, film uyarlamasının yapımcı kadrosunda kendisine yer bulduğu için çok heyecanlı olduğunu söylemiş. Görünüşe göre, Universal tarafından yapılan çalışmanın aksine, senarist tarafından yapılan açıklama ile ilk oyundaki olaylara bağlı kalacak bir film ile karşılaşacakmışız gibi görünüyor. Elbette bekleyip de görmek en iyisi olacak.

Exit mobile version