Gears 6 için Geliştirilme Aşamasına Geçilmiş

Sular yavaştan ısınıyor, yeni savaş yaklaşıyor...

Yeni bir Gears ile karşılaşmayalı oldukça uzun bir zaman oldu. Sıradaki oyunun ne zaman duyurulacağı ise büyük bir merak konusu, ama görünüşe göre Gears 6 için geliştirilme aşamasına geçilmiş.


İlginizi Çekebilir: Activision Blizzard Alımı Sonrası, Özel İçerik Olmayacak


Xbox konsollarının amiral gemilerinden olan Gears of War, bildiğiniz gibi beşinci ana oyun ile artık sadece Gears olarak anılmaya başlanmıştı. 2020 yılında çıkan Gears Tactics sonrasında, seri uzun zamandır sessizliğini korumaktaydı. 2019 yılında Gears 6 için ilham kaynaklarından birinin The Handmaid’s Tale olduğunu öğrenmemizden bu yana, The Coalition tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmış değil.

oYaEknSmDrf9hApN8GxBmD-1200-80

The Coalition, Gears 6 için Düğmeye Bastı

Geçtiğimiz ay içerisinde Jeff Grubb, geliştirici stüdyonun, Microsoft’taki işten çıkartmalar sırasında, sıradaki Gears oyununa odaklanabilmek için duyurulmamış iki projesini iptal ettiği iddia etmişti. Bu iddianın üzerinden fazla bir zaman geçmeden, şimdi de The Coalition sayfasında yeni iş ilanları verildi.

Buradan göz atabileceğiniz sayfada, senaryo görevlerine ve bölümlere odaklanacak baş görev tasarımcısı ve modlar ile özelliklere odaklanacak kıdemli çok oyunculu tasarımcısı aranıyor. Uygun geliştiricilerden yapay zeka sistemlerinde uzman olmalarının da beklendiği iş ilanlarına bakılırsa, geliştirilme aşamasında olan oyunun Gears 6 olduğu oldukça yüksek ihtimal.

Öte yandan, Twitter üzerinden paylaşım yapan Joshua Ortega ise, 2019 yılında yaptığı paylaşım dizisine “Bir kez daha başlıyor!” yorumu ile alıntı yaparak Gears 6 olasılığını bir hayli yükseltmiş durumda. “Peki kim ola ki bu Joshua Ortega?” diye soracak olursanız, kendisi Gears of War 2 oyununun senaryosunu yazmış ve yardımcı yönetmenliğini yapmış ve Cliff Bleszinski ile Gears of War 3 oyununun hikayesini ve hikaye anlatımlı bölüm tasarımını yaratmıştı.

Görünüşe göre The Coalition, yeni Gears oyunu için geliştirilme aşamasının epey erken safhalarında. Resmi duyuru ne zaman gelir bilinmez, ama Haziran ayında yapılması beklenen yeni Xbox & Bethesda Games Showcase sırasında kısa da olsa bir tanıtım fragmanı belki görebiliriz. Bunu elbette zaman ve şartlar gösterecek. Gelişmeleri takipte olacağız.

 

Exit mobile version