Game Pass Steam’e Gelecek Olabilir

Gözler Xbox patronu Phil Spencer'a döndü...

Game Pass Steam'e Gelecek Olabilir

Valve başkanı Gabe Newell tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa, Game Pass Steam’e gelecek görünüyor. Tabii ki bu konuda Microsoft cephesinin vereceği karar daha büyük önem arz ediyor. Konu ile ilgili detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Bethesda Başlatıcısı Bu Yıl Sona Erecek


2017 yılı içerisinde Microsoft, artık PC ve Xbox olmak üzere kendi içinde ayrılan Game Pass ile oyuncuların karşısına çıkmıştı. Farklı seçenekler ile abone olabildiğiniz bu servis, kullanıcılara her iki platformda da devasa bir kütüphane sunuyor.

Aydan aya büyüyen kütüphanesi ile her türden oyuncuya hitap eden servis, geçtiğimiz ayın sonunda yirmi beş milyon abone barajını geride bırakmıştı.

Microsoft, oyun servisleri arasında önemli bir yere sahip olan Game Pass için büyük adımlar atmaya devam ediyor. Hatırlayacağınız üzere, geçmişte ücretli abonelik servisinin başka platformlara taşınabilme olasılığından bahsedilmişti. Game Pass her ne kadar bulut üzerinden desteklenen platformlar üzerinden ulaşılabiliyor olsa da, reelde PC ve Xbox konsolları üzerinden ayrı bir uygulama ile ulaşılabiliyor. Önümüzdeki zaman zarfında bu listeye Steam de eklenebilecekmiş gibi görünüyor.

Bildiğiniz gibi Microsoft ve Valve arasında iyi bir ilişki var. Her ne kadar Xbox Game Studios oyunları Microsoft Store üzerinden yayınlanıyor olsa da, bu oyunların bir kısmının Steam üzerinden de yayınlandığını görüyoruz. Mesela Halo Infinite ve Forza Horizon 5 akla ilk gelenlerden. Mayıs ayı içerisinde kapatılacak olan Bethesda.net Başlatıcısı sonrasında kütüphane ve kayıtlı dosyaların Steam mağazasına taşınacak olması ise bir diğer önemli örnek olarak karşımızda duruyor.

Game Pass Steam’e Gelecek Mi?

Yakın bir zaman önce Valve başkanı Gabe Newell ile yapılan bir röportaj sırasında, şirketin kendisine özel bir ücretli abonelik servisi planı olup olmadığı sorulmuş. Soruya cevap veren Newell, en azından yakın bir gelecek için böyle bir planlamanın olmadığını dile getirdi. Bununla birlikte, Game Pass servisini Steam mağazasında görmekten mutluluk duyacağını da sözlerine ekledi:

“Abonelik servisi kurmanın, şu anda kendimiz için yapmamız gereken bir şey olduğunu sanmıyorum. Ama tüketiciler için açıkça popüler bir seçenek ve Steam’e getirmek için onlarla çalışmaktan büyük mutluluk duyarız.”


Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Valve mağazasında Game Pass servisini görmeyi ister miydiniz? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

 

Exit mobile version