Fortnite Eski Windows Sistemlerini Desteklemeyecek

Elveda Windows 7 ve 8...

Fortnite Eski Windows Sistemlerini Desteklemeyecek

Popüler olmaya tam gaz devam eden Fortnite, Bölüm 4 Sezon 2 ile kullanıcılar ile buluştu. Ne var ki bu yeni sezon, bazı kullanıcıları üzecek. Epic Games tarafından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşım ile Fortnite eski Windows sistemlerine olan desteğin kesileceği teyit edildi.


İlginizi Çekebilir: Fortnite için FPS Modu Yeni Sezonla Gelecekmiş


Battle Royale oyunu 2017 yılı içerisinde Erken Erişim aşamasındayken oyuncular ile buluşmuştu. Aradan geçen altı yıllık süreçte içerik anlamında tam anlamıyla bir derya deniz haline gelen oyun, Unreal Engine 5 motoruna da geçiş yapmıştı. Ne var ki hem Fortnite sahnesinin hem de yayınlanan modların ivme kazanması ile sistemler için çalışması daha da zorlu hale gelmiş durumda.

Fortnite Eski Windows Sistemlerine Veda Ediyor

Bildiğiniz gibi son yayınlanan sezona erişim için elbette büyük güncellemeyi yüklemeniz gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde Epic Games tarafından da yapılan açıklama ile Windows 7 ve Windows 8 gibi eski işletim sistemlerine ilişkin bazı değişiklikler gündeme gelmişti. Diğer bir değiş ile eğer Fortnite oyununu oynamaya devam etmek istiyor ama bu iki işletim sisteminden birini kullanıyorsanız, Windows 10 veya Windows 11 geçişi yapmanız gerekecek.

Ne var ki mutlak suretle bu geçişi yapmak durumunda olmayabilirsiniz. Yani kapı sizin için tamamıyla kapanmış değil. Öyle ki, GeForce Now servisini kullanarak işletim sisteminizi değiştirmeden de Fortnite oynamaya devam edebileceksiniz. Elbette sisteminize kurup da oynamaya göre farklı bir deneyim sizi bekleyecek, ama işletim sistemi değiştirmeden oynayabilmeniz mümkün olacak. Diğer bir deyişle, işletim sistemi değiştirmek ile internetten oynamak arasında bir seçim yapmanız gerekiyor.

Peki siz bu karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version