Fortnite’a Dereceli Sistem Geliyor

Beklenen sistem sonunda geliyor!

Fortnite’a dereceli sistem, Battle Royale ve Sıfır İnşa için 16 Mayıs 2023 Salı günü yayınlanacak olan 24.40 versiyonlu güncelleme ile geliyor. Epic Games şirketi ise merak edilen detayları açıklığa kavuşturdu.


İlginizi Çekebilir: Epic Games Store Ücretsiz Oyun Paketi Dağıtıyor


Epic Games, Fortnite’a Dereceli Sistem Getiriyor

Geçtiğimiz yıl yayınlanan Sıfır İnşa sonrasında Amerika menşeli yayıncı, eşleşme yeni bir soluk getiriyor. Sıfırıncı Sezon dereceli, standart Battle Royale ve Sıfır İnşa modlarında mevcut olacak ve Bölüm 4 Sezon 3 boyunca devam edecek. Belirlenen zamanlamanın, Fortnite ekibine ek özellikler ve genel iyileştirmeler üzerinde çalışır iken olası sorunlar ile ilgili ayarlamalar yapma konusunda da olanak tanıyacakmış.

Fortnite Eski Windows Sistemlerini Desteklemeyecek

Standart Battle Royale için tekli, ikili ve dörtlü dereceli geçerli olacak iken Sıfır İnşa ise sadece ikili imkan tanınacak. Dahası ise dereceliler her iki modda bağımsız olacak. Bu da demek oluyor ki, bir tarafında aldığınız derece diğerini etkilemeyecek.

Oyuncuların dereceleri ise maç konuşlandırma, hem bireysel hem de takım eleme sayısına bağlı olarak yükselecek veya düşecek. Ayrıca takımın derecesi de takımdaki derecesi en yüksek oyuncuya göre ayarlanacakmış.

Bütün oyuncular Bronz derecesi ile başlayacak ve Gümüş, Altın, Platin, Elmas, Elit, Şampiyon ve Efsane dereceleri boyunca yükselecekmiş. Bronz ve Elmas arasındakilerin her birinin üç derecesi olacak iken bu, Elit, Şampiyon ve Efsane için bire iniyor. Bir oyuncu Efsane derecesine ulaştığında, sonrasındaki performansı düşse bile sezon boyunca derecesinde düşme olmayacakmış. Ne var ki bu defa da dünya genelindeki Efsane derecesine sahip oyuncular arasında bir derece yarışı başlayacakmış. Diğer bir deyişle, dünyanın en iyisi olmak için bir mücadele başlayacakmış. Bu noktada, liderlik tablosunda görünmeyi istemezseniz de gizlilik ayarı ile bu durumu değiştirebilmeniz mümkün oluyor.

Son olarak, bir dereceli maçta, Savaş Otobüsü’nden atladığınızda Dereceli Acil Görev alıyoruz. Bu görevleri tamamladığımızda da sezona özel ödüller kazanabiliyoruz. Her bir maçta sadece bir yeni Dereceli Acil Görev veriliyor iken, aşama kaydetme de bir sonraki maça aktarılamıyor.

Exit mobile version