Formula Yarışçısı Hile Yaparken Yakalandı!

Bağış kampanyasında hile yapmak...

Formula E‘de yarışçılık yapan Daniel Abt, online yarışlarda aldığı kötü sonuçlarla göze çarpmıştı. Katıldığı yarışlarda 15. sıradan yükseği göremeyen Abt hileye başvurdu. Formula yarışçısı hile yapmayı tercih ederek ceza aldı ve bizde bunu sizlere haber etmek istedik. Konunun ayrıntıları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PS5 vs Xbox Series X – Tarafını Seç! (Mafia 2 Hediyeli)


Formula Yarışçısı Hile Skandalı

Hali hazırda aldığı sonuçlar ile yarıştığı online şampiyonadan ihraç edilen Abt, bu sefer UNICEF tarafından düzenlenen bağış kampanyası yarışına davet edildi. Daveti kabul eden Abt yarışa yanında profesyonel simülasyon yarışçısı Lorenz Hoerzing‘i alıp direksiyona geçmesine izin verdi. Bunun hile olduğunu düşünmeyecek ki, canlı olarak görüntüsünün bulunduğu ortamda açık bir şekilde hile yaptı. İşte o görüntü;

formula yarışçısı hile

Bu skandalın ardından duruma el koyan yetkililer, ikiliyi hemen yarıştan diskalifiye etti. Bunun yanında Daniel Abt’a, kampanyaya toplamda €10,000 (yaklaşık 73.836 Türk Lirası) bağış yapma zorunluluğu konuldu.

Abt’a yardım eden e-Spor oyuncusu Lorenz Hoerzing’in ise yakın zamanda gerçekleşecek tüm online yarış turnuvalarına katılma hakkı ellerinden alındı. Durumla ilgili karar verildikten sonra açıklama yapan Daniel Abt şu sözleri kullandı.

Cumartesi günü yarış sırasında dışarıdan yardım çağrısında bulunduğum için Formula E’den, tüm taraftarlardan, ekibimden ve sürücü arkadaşlarımdan özür dilerim. Ben durumu olması gerektiği kadar ciddiye almadım. Bunun için özür dilerim, çünkü Formula E organizasyonu adına bu projeye ne kadar emek verildiğini biliyorum.

Yarışın kendisine ve tüm detaylarına haberimizin devamında bulunan Youtube videosundan göz atabilirsiniz. Tüm sürücülerin gösterildiği kısım ise 1:06:25, bilginize.

Formula E Ligi Nedir?

Formula-e serisi Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) tarafından organize edilen elektrikli otomobil yarış serisidir. 2014/2015 sezonunda kullanılan otomobil Spark Racing Technology şirketi tarafından Frédéric Vasseur’in geliştirdiği Spark-Renault SRT 01E’dir. Motor Renault tarafından geliştirilmiş olup 200 kW güce sahiptir. Motor jenaratör ünitesi McLaren Electronic Systems, bataryalar Williams Advanced Engineering tarafından geliştirilip üretilmektedir. İlk kez 12-14 Eylül 2014 tariherinde Çin’in Pekin kentinde cadde yarışı olarak düzenlenmiştir. İlk yarşı Audi Sports ABT takımının Brezilyalı pilotu Lucas di Grassi kazanmıştır. Yarışın son turunda Nicolas Prost ile Nick Heidfeld’in teması sonucu Prost liderliği Grassi’ye hediye etmiş oldu. Şampiyona’da 10 takım ve 20 pilot ve 40 otomobil mücadele etmektedir. Tam dolu batarya ile start alınmasına rağmen toplam yarış mesafesi bitirilemediği için yarışın orta noktasında pilotlar pit alanına dönüp otomobil değiştirmektedir.


Sizlerin de konuyla alakalı fikirleriniz varsa hemen aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca Facebook ve Twitter adreslerimizi takip ederek oyun gündeminden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

Exit mobile version