Final Fantasy XVI Resmi Olarak Tanıtıldı!

Final Fantasy evreni genişlemeye devam ediyor.

Final Fantasy XVI

Square Enix ve Creative Business Unit III ortaklığında geliştirilen Final Fantasy XVI, PlayStation 5 ve PC için duyuruldu. Oyun Nintendo Switch ve Xbox Series için çıkışını gerçekleştirmeyecek. Peki Final Fantasy XVI bizlere neler sunacak? İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Yeni Harry Potter Oyunu Hogwarts Legacy Duyuruldu!


Final Fantasy XVI Tanıtım Fragmanı

Sony geçtiğimiz saatler gerçekleştirdiği PlayStation 5 etkinliğinde Final Fantasy XVI’yı resmi olarak duyurdu. Serinin merakla beklenen yeni oyunu, yayınlanan fragmanıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Söz konusu fragmana aşağıdaki oynatıcıdan ulaşabilirsiniz.

Final Fantasy XVI için herhangi bir çıkış tarihi bilgisi henüz paylaşılmış değil. Büyük ihtimalle erken geliştirme aşamasında olan yapım, grafikleriyle göz alıcı bir yapıya sahip. PlayStation 5’ten alınan görüntüler yeni nesil konsolun gücünü açığa çıkartıyor. Oynanış ve hikayesel gelişim açısın FF15’i andıran XVI, özellikle seriye 15 ile giriş yapan oyuncuları memnun edecek gibi duruyor.

Oyunun yönetmenliğini Hiroshi Takai, yapımcılığını ise Naoki Yoshida üstleniyor. Daha fazla bilgi 2021’de bizlerle paylaşılacak. Peki serinin bir önceki oyununda neler olmuştu? Lucian hanedanının veliahtı olan Noctis’in sınavı, Lady Lunafreya Nox Fleuret ile evlenmek için taç şehirden ayrıldıktan sonra başladı. Savaşta, asil soyuna münhasır gücü kullanarak yoktan var ettiği ruhvari silahları kuşanır.

Egzotik yabani hayata, acımasız canavarlara ve bizi bekleyen antik hazinelere sahip benzersiz bir fantezi dünyası. Genç prens Noctis’e tehlikeler ve maceralar boyunca yol göstererek onun ve arkadaşlarının öğrenmelerini sağlıyor ve düşmanlarımızı alt etmek için hem güce hem de kurnazlığa ihtiyacımız vardı.

Önümüze çıkan düşmanları ezip geçmek için gerçek zamanlı taktiksel savaş sisteminde yıkıcı etkiye sahip büyüleri ve güçlü eşli saldırıları kullanıyor ve hayatta kalmaya çalışıyorduk. Yolumuzda devam ettikçe yeni silahları ve zırhları keşfediyor, her başarılı zaferde yeni yetenekleri ve güçleri geliştiriyorduk.


Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Final Fantasy XVI için heyecanlı mısınız? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version