FIFA Serisinin Yeni Adı Resmiyet Kazandı!

Artık bundan böyle EA Sports FC olarak anılacak...

FIFA Serisinin Yeni Adı Resmiyet Kazandı!

FIFA serisinin yeni adı EA Sports FC olarak resmiyet kazandı. Peki bu isim değişikliği ne gibi yenilikler getirecek? Konuya ilişkin duyurunun detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: FIFA 22 Çapraz Platform Desteği Duyuruldu


FIFA 22 oyununun Ekim ayındaki çıkışının ardından açıklama yapan EA Sports patronu, futbol dünyası genelindeki tüm resmi ortaklıkları ve lisanslarından ayrı olarak FIFA ile olan isimlendirme hakları anlaşmasını inceleyeceklerini dile getirmişti. Bu da seri için bir isim değişikliğine gidileceğine işaret ediyordu.

Bu açıklamanın ardından, VGC (VideoGamesChronicles) tarafından Ekim ayı içerisinde fark edilene göre Electronic Arts, hem Birleşik Krallık Fikri Mülkiyet Ofisi’nden hem de Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’nden EA Sports FC için patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

FIFA Serisinin Yeni Adı EA Sport FC ile 2023’te Geri Dönecek

Bugün yapılan resmi açıklama ile de 2023 yılında çıkacak olan bir sonraki futbol oyununun adının EA Sports FC isim resmiyet kazanmış oldu. Söylenene göre bu yeni isim değişikliği, üç yüzden fazla ortak ile çalışılarak Electronic Arts için yeni deneyimler yaratma ve yaratılan deneyimleri geliştirmek için bir platform getirmiş olacak.

Sporun daha fazla alanı hayata geçirilecek iken, önümüzdeki yıllarda EA Sports stüdyosunun küresel futbol oyunları kapsamındaki yüz elli milyondan oyuncusunun kolektif gücünden faydalanılarak yüzlerce yeni hayrana ulaşılmaya çalışılacak.

Yeni oyun, oyunculara yedi yüz takım, yüz stadyum ve dünya çapında otuzdan fazla ligde on dokuz binden fazla sporcuya erişim sağlayan üç yüzden fazla bireysel lisanslı ortağın gücünü bir araya getiriyor. EA SPORTS FC aracılığıyla EA, lisanslı futbol içeriğini koruyarak ve genişleterek, yeni deneyimlere ölçeklendirerek ve daha fazla platform aracılığıyla erişimi artırarak futbol lisans portföyünün erişimini ve gücünü daha da artıracak. EA ayrıca kapsayıcılığın temelini oluşturacak ve küresel topluluk için hem kadın hem de erkek futbolu etrafında yeni alanlarda yenilikler yapacak.

EA SPORTS FC oyununun tanıtılması, mevcut EA Sports küresel futbol oyunlarını etkilemeyecek ve EA ve FIFA, bu sonbaharda en büyük, en geniş kapsamlı EA SPORTS FIFA’yı sunmaktan heyecan duyacak. Nihai FIFA ürünümüz ayrıca önceki sürümlerden daha fazla oyun modu, özellik, takım, lig, oyuncu ve mod içerecek. Hayranlar, FIFA Mobile, FIFA Online 4 ve eSpor dâhil olmak üzere tüm EA SPORTS FIFA ekosisteminde bu yenilikleri deneyimleyebilecek.

Daha fazla detayın 2023 yılının Temmuz ayında paylaşılacağı yeni oyun için Üst Yönetici Andrew Wilson şunları söyledi;

“EA SPORTS FC için vizyonumuz, futbol keyfinin merkezinde, dünyanın en büyük ve en etkili futbol markasını yaratmak olacak. Yaklaşık 30 yıldır yüz milyonlarca oyuncu, binlerce sporcu ortağı ve yüzlerce lig, federasyon ve takımla dünyanın en büyük futbol topluluğunu kuruyoruz. EA SPORTS FC, her birinin ve her yerdeki futbolseverlerin kulübü olacak.

FIFA ile uzun yıllar süren harika ortaklığımız için minnettarız. Küresel futbolun geleceği çok parlak ve dünyanın dört bir yanındaki futbol severler hiç bu kadar güçlü olmamıştı. EA SPORTS FC’yi sporun merkezine koymak ve büyüyen futbol seyircisine daha da yenilikçi ve otantik deneyimler sunmak için inanılmaz bir fırsatımız var.”

 

 

Exit mobile version