FIFA Serisi için İsim Değişikliği Gündemde

FIFA 23 için alternatif isim önerisi olan var mı?

Görünüşe göre FIFA serisi için isim değişikliği yaşanacak. Electronic Arts henüz durumu netleştirmemiş olsa da, araştırmalar devam ediyor. Bakalım FIFA 23 farklı bir isimle çıkacak mı? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: FIFA 22 En İyi Türk Oyuncular Listesi


Serinin ilk oyunu, 1993 yılında FIFA International Soccer adıyla satışa sunulmuştu. Extended Play Productions tarafından geliştirilen ve yetmiş sekiz ulusal takım içeren bu oyun, incelemelerden oldukça yüksek puanlar alarak, bir serinin doğuşuna kapı açmıştı. Aradan geçen zaman zarfında, her sene birçok farklı platformda boy gösteren yeni bir FIFA oyunu ile karşılaşmıştık.

Bu serinin üyesi ise FIFA 22 adıyla 1 Ekim 2021 tarihinde PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Xbox One ve Xbox Series için satışa sunulmuştu. Electronic Arts tarafından yayınlanan bir gönderiye bakılırsa, Amerika menşeli şirket tarafında yüzler bir hayli gülüyor. Çünkü oyun, çıkışı ile yine rekorları altüst etmiş durumda. Öyle ki daha ilk hafta dolmamış iken 9.1 oyuncuya sayısına ulaşan FIFA 22 genelinde, 7.6 milyon FUT kadrosu yaratılmış olup 460 milyon kadar maç yapılmış. Serinin önceki oyununa göre bir hayli yüksek rakamlar olduğunu söyleyelim.

FIFA 22 EA Sports

FIFA Serisi için İsim Değişikliği Yaşanacak Mı?

Ancak haberimizin önemli konusu ise FIFA serisi için isim değişikliği düşünülüyor olması. EA Sport patronu, futbol dünyası genelindeki tüm resmi ortaklıkları ve lisanslarından ayrı olarak FIFA ile olan isimlendirme hakları anlaşmasını inceleyeceklerini söyledi.

Diğer bir deyişle, her şey yolunda gider ise FIFA 23 farklı bir isimle piyasaya çıkabilir. Ne var ki bu durum, çeşitli kulüpler ve Premier Lig ve Bundesliga gibi ligler ve UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi gibi anlaşmaları etkilemeyecek. Yani yeni oyunda, halihazırdaki lisanslı kulüpler, futbolcular ve stadyumlar yine karşımıza çıkacaklar.

“Oyuncuların en fazla anlam taşıyan ortaklıklara ve lisanslara devamlı olarak yatırım yapıyoruz ve bu yüzden oyunumuz, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, CONMEBOL Libertadores, Premier Lig, Bundesliga ve LaLiga Santander dahil birçoğunda gerçekten oynayabileceğiniz tek yer. Ortaklıklarımızın ve lisanslı içerik ekosistemimizin genişliği, şimdi ve gelecek birçok yılda EA Sports futbol oyunlarımızda rakipsiz gerçeklik sunmaya devam edecek.”

Henüz Electronic Arts cephesinden olası FIFA isim haklarının çıkartılması konusuna ilişkin herhangi bir açıklama yapılmış değil. Muhtemelen durumun kesinleşmesine kadar beklememiz gerekecek. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version