Eski Silent Hill Oyunları Mevcut Nesle Taşınabilir

Hadi be Konami!

Eski Silent Hill Oyunları Mevcut Nesle Taşınabilir

Görünüşe göre Konami, eski Silent Hill oyunları için mevcut nesle taşıma planını rafa kaldırmış değil. Öyle ki Hexadrive ekibinden bölümü tasarımı yönetmeni Rika Miyatani, ilginç söylemlerde bulundu. Detaylar haberimizde.


İlginiz Çekebilir: Silent Hill 2 Oynanış Fragmanı Yayınlandı


Hiç şüphesiz ki Silent Hill serisinin on yıldan fazla bir zaman sonra geri dönmüş olması, başta serinin hayranları olmak üzere, biz oyuncular için büyük mutluluk olmuştu.

Aradan geçen sessiz ayların ardından, Ekim ayında yayınlanan Silent Hill: Ascension ve Perşembe gününün State of Play yayını sırasında hem duyurulan hem de ücretsiz olarak yayınlanmış olan Silent Hill: The Short Message ve oynanış fragmanını izlediğimiz Silent Hill 2 ile sessizlik bozulmuştu.

Elbette bu üç oyunun dışında daha başka oyunlar da geliştirilme aşamasında iken, Konami ayrıca daha başka yeniden yapımlar ile de karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bununla birlikte, yakın bir zaman önce bizleri daha da sevindirecek bir gelişme daha yaşandı. Görünüşe göre serinin eski oyunları da mevcut nesle taşınacak.

Eski Silent Hill Oyunları Mevcut Nesle Geliyor Mu?

Silent Hill: The Short Message oyununun yayınlandığı gece, Konami tarafından beş kısa belgesel yayınlandı. Bunlardan dördüncüsünde ilginç bilgiler verildi. Söylenene göre Konami, Silent Hill serisini uyarlamak için Hexadrive ekibi ile iletişime geçmiş. Bu ekip, Japon oyun yayıncısının bünyesindeki bir ekip tarafından geliştirilen Silent Hill: The Short Message için yardımcı konumunu üstlenene kadar, birincil olarak eski oyunların uyarlanması ile ilgileniyormuş.

Hemen aşağıdan göz atabileceğiniz videoda bölümü tasarımı yönetmeni Rika Miyatani, ilk başta stüdyonun Silent Hill 2 Remake için çalışmalara başladığını söylüyor. Tabi daha sonradan Bloober Team görevi devralmıştı. Ancak bu gelişmeden altı ay sonra, Konami bu defa The Short Message için stüdyonun kapısını çalmış.

“Ben dahil fikir alışverişinin bir parçası olan herkes, büyük birer Silent Hill hayranıyız. Stüdyo içinde insanlar konuşmaya başladılar ve uyarlamalar da harika olacaktır dedik, ama görmekten gerçekten mutluluk duyacağımız şey mevcut nesil konsollar için yeniden yapılmış Silent Hill olacaktır.”

Şu an için ne klasik Silent Hill oyunlarının mevcut nesil konsollara uyarlanmasıyla ilgili başka bir şey söyleniyor ne de hangi oyunlar olacağına dair bir işaret var.

Eski oyunların günümüze taşınması aslında ilk defa bu video ile gündeme gelmiyor. Öyle ki 2022 yılının Ağustos ayında, resmi Konami mağazasının sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuru ile hem klasik hem de gelecekte çıkacak olan oyunların Konami mağazası ve Steam üzerinden yayınlanacağı müjdelenmişti. Toplamda yirmi üç oyundan bahsedilir iken, paylaşımın etiket kısmında da Bomberman, Castlevania: Lords of Shadow, GetsuFumaDen, Metal Gear Solid, Silent Hill, Super Castlevania 4 ve Ninja Turtles oyunlarına yer verilmişti.

Exit mobile version