Eski CD Projekt Geliştiricileri Samuray Oyunu Geliştiriyor

Stüdyonun ilk oyunu geliştirilme aşamasında...

Eski CD Projekt Geliştiricileri Samuray Oyunu Geliştiriyor

Eski CD Projekt geliştiricileri samuray oyunu üzerinde çalışıyorlar. Şu an için oldukça erken bir safhada olunan oyun hakkındaki ilk detaylar da ortaya çıktı. Bizleri farklı bir deneyim bekliyormuş gibi görünüyor.


İlginizi Çekebilir: CD Projekt RED Yeni Oyun Çalışmalarına Başlamış


Bir dönem CD Projekt RED çatısı altında çalışmış olan Jakub Ben ve Marcin Michalski, stüdyodan ayrıldıktan sonra Dark Passenger adıyla bir stüdyo kurdular. Her iki isim de The Witcher 3: Wild Hunt ve genişletme paketleri üzerinde çalışmış ve Cyberpunk 2077 için de dışarıdan destek vermişlerdi.

Eski CD Projekt Geliştiricileri Samuray Oyunu İle Geliyorlar

İkilinin kurduğu yeni stüdyoda geliştirilmekte olan ilk oyunun henüz bir adı olmasa da, bizleri Feodal Japonya dönemine götüreceği söyleniyor. Unreal Engine 5 motorunun kullanıldığı çok oyunculu çevrimiçi oyun, kooperatif desteği olup da PvE ve PvP içerecek ve iktidardaki bir shogun’u devirmiş ve yeni bir taht kurmuş olan istilacının hikayesini anlatacak. Şu an için çıkış zamanı dahi belli olmayıp PC (Steam ve Epic Games Store), PlayStation 5 ve Xbox Series için geliştirilmekteymiş.

Bir Japon temalı oyunda görmeyi isteyebileceğiniz her şeyin bulunacağı söyleniyor. Yani katana ve shuriken dahil tüm silahlar bulunacak iken, shuko kullanarak düz duvara tırmanmak ve yari ile engellerin üzerinden geçebilmek mümkün olacak.

Devasa çok oyunculu bir oyun yerine, maç bazlı olup yer yer birinci şahıs ve yer yer üçüncü şahıs bakış açısı görüntüleri ile karşılaşacakmışız. Ayrıca diğer oyuncular ile etkileşime girebilecek, birlik oluşturacak ve karşılaşmalar yapacak iken, beklenmedik dönüm noktalarının olacağı da söyleniyor. Her bir oyunun eşsiz ve şaşırtıcı olabilmesi için de, her ne kadar hedef hep aynı olacak olsa da, haritanın değişmesi ile farklı yollardan gitmek ve farklı taktikler uygulamak gerekecekmiş.

Halihazırda ekibi genişletmek için iş alım ilanı veren geliştirici stüdyo, Oynanış Programcısı, Netcode Programcısı, Baş Animatör, Karakter Sanatçısı, Teknik Sanatçı, Ortam Sanatçısı, 3B Tasarımcısı ve Ses Tasarımcısı pozisyonları için geliştirici arıyor.

Exit mobile version