ESA E3 2022 ile İlgili Açıklamada Bulundu

Önümüzdeki sene, yepyeni bir deneyim ile geri dönüleceği söyleniyor...

ESA E3 2022 ile İlgili Açıklamada Bulundu

ESA E3 2022 ile ilgili planların bütünüyle iptal edildiğini duyurdu. Yılın başlarında sadece dijital olarak düzenleneceği söylenen fuar, 2020 sonrasında bu yılı da pas geçmiş olacak. Ayrıca Summer Game Fest, bu yıl ile geri dönüş yapacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Ubisoft Yeni Prince of Persia Oyunu Geliştiriyormuş


2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına almış olan COVID-19 salgını, birçok fiziksel etkinliğin iptal edilmesine yol açmıştı. Aynı yılın Haziran ayı içerisinde düzenlenmesi planlanan E3 de bu listede yer alıyordu. İlk etapta dijital olarak planlanan fuar, ESA şirketinin yayıncılar ile anlaşamaması nedeni ile 2020 yılını pas geçmek durumunda kalmıştı.

Geçtiğimiz yıl ise, her ne kadar beklenen yeni duyurular ile karşılaşmış olsak da, genel olarak baktığımızda, sönük bir E3 2021 ile karşılaşmıştık. Her şeye rağmen organizasyonların devam edeceğini söyleyen ESA, 2022 ile geri dönüleceğini duyurmuştu. Ancak ne yazık ki artık böyle olmayacak.

ESA, E3 2022 Planlarını İptal Etti

Bu yılın başlarında yapılmış olan açıklama ile devam etmekte olan COVID-19 salgınıyla bağlantılı olarak sağlık riskleri ve katılımcıların güvenliği üzerindeki olası etkileri göz önünde bulundurularak, sadece dijital olarak düzenlenmesine karar verilmişti. Görünüşe göre beklenen ilgi görülemedi ve ESA da fuarı tümüyle iptal etti. Yani bu sene, ne dijital ne de fiziksel bir E3 ile karşılaşmayacağız.

“Daha önceden COVID-19 kaynaklı devam etmekte olan sağlık riskleri nedeniyle E3’ü 2022 yılında fiziksel olarak düzenlemeyeceğimizi duyurmuştuk. Bugün, 2022 yılında dijital E3 şovunun da olmayacağını duyuruyoruz. Bunun yerine, tüm enerjimizi ve kaynaklarımızı bir sonraki yaz yeniden canlandırılmış fiziksel ve dijital E3 deneyimi için harcayacağız.”

Bununla birlikte ESA, yepyeni bir biçim ve etkileşimli deneyim ile topluluk, basın ve sektörü 2023 yılında yeniden bir araya getireceklerinin sözünü veriyor.

E3 2022 fuarının iptalinin ardından bir Twitter paylaşımında bulunan Geoff Keighley, Summer Game Fest’in bu yıl geri döneceğini duyurdu. Şimdilik pek bir detay verilmemiş olsa da, ilk güne özel olup da duyurular, haberler ve ilk bakışlardan oluşan bir açılış gecesi canlı yayınının düzenleneceğini müjdeledi. Daha fazla detayın önümüzdeki haftalarda paylaşılacağını belirten Keighley, yeni ve etkileyici bir programın hazırlandığını da sözlerine ekledi.

Exit mobile version