Epic Games Store İki Yeni Özellik Kazandı

Her şey daha iyi bir Epic Games Store için...

2018 yılının sonlarına doğru faaliyete geçmiş olan Epic Games Store, mod desteği, başarımlar, inceleme puanları, sepet ve daha birçok özellik ile gelişme göstermişti. Ne var ki rakibi Steam ile karşılaştırıldığında, halen fazlaca eksiğinin olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Amerika menşeli şirket tarafından atılan adımlar ile önümüzdeki süreçte Epic Games Store yeni özellikler ile gelişmeye devam edecek.


İlginizi Çekebilir: Epic Games’in Ücretsiz Oyunları İndirmeye Açıldı (23 Haziran)


Epic Games Store Puanlama ve Anket Sistemi Duyuruldu

Yakın bir zaman önce duyurulan Puanlama ve Anket sistemi, diğer kullanıcıların satın alacakları bir oyun hakkında yeterli fikri edinmelerini sağlayacak. Steam mağazasındaki Kullanıcı İncelemeleri ile benzerlik gösterecek olan bu sistemin işleyişi de ayrıntılı bir şekilde açıklanmış.

Herhangi bir oyunu oynadığınız veya uygulamayı kullandığınız zaman, mağaza sizden gerekli bilgileri doldurarak genel kullanıcı deneyimini iyileştirmenizde ve kullanıcıların keyif alacakları oyunu bulmalarında yardımı olacak geri bildirimde bulunmanızı isteyebilecek.

Bir oyunu en az iki saat oynamış olan kullanıcılara gönderilecek olan geri bildirim isteğinde, beş üzerinden puanlama yapmanız beklenecek. Bu da doğrudan oyunun mağazadaki sayfasında görüntülenecek olan genel puana etki edecek. İstekler rastgele gönderileceği için, her oyun ve uygulama için geri bildirimde bulunmak durumunda olmayacaksınız.

epic games store anket sistemi

Puanlama dışında, yine rastgele oyunculara gönderilecek olan anketlerde ise oynadığınız son oyun hakkında bir soru sorulacak. Mesela oyunun grupla birlikte oynamak için iyi olup olmadığı sorulacak ve sizden olumlu ya da olumsuz cevap vermeniz beklenecek. Bunun dışında, karşılaştığınız düşmanların ne kadar zor veya oyunun görselliğinin ne seviyede olduğuna yönelik sorularla da karşılaşabileceğiniz söyleniyor.

Bu anketleri yeterli sayıda oyuncunun yanıtlamasının ardından da ürün sayfasında, filtreleme için kullanılacak etiketler oluşturulacakmış. Etiketlerin sayısının zaman içerisinde artması ile içerik konusunda oyuncular daha fazla bilgi sahibi olabileceklermiş. Haliyle oyunların keşfedilmesi de daha kolay bir hale gelecekmiş.

Exit mobile version