En İyi Battle Royale Oyunu Belli Oluyor (Anket)

En iyi battle royale oyunu sizin vereceğiniz oylarla belli olacak.

en iyi battle royale oyunu pubg warzone fortnite

En iyi Battle Royale oyunu için yeni anketimizi başlattık. Yapmanız gereken sevdiğiniz oyunlara artı puan vermek, sevmediklerinize ise eksi puan vermek. Sonrasında verdiğiniz oylarla en iyi oyun listesi kendiliğinden oluşacak.

Battle Royale türü aslında oldukça eskiye dayanıyor. PUBG ile çok popüler olmasına karşın ondan çok daha önce Minecraft üzerinde dahi battle royale tarzında modlar görmek mümkündü. Minecraft’ın ardından çokça oynanan Arma modları ile oyun sektörüne yerleşen tür, birçok şirketin ilgisini çekmeyi başarmıştı.


Bir başka anket: En İyi FPS oyunlarını seçiyoruz


En İyi Battle Royale Oyunu Anketi

Battle Royale tarihi

Aslında her şey 2000 yılında vizyona giren Japon filmi Battle Royale ile başlamıştı. Aynı isimli romandan uyarlanan film, sona kalan kişinin kazandığı, acımasız bir mücadeleyi anlatıyordu. Biraz daha geriye gittiğimizde 1990’da piyasaya sürülen Bomberman’ın çok oyunculu tarafından başlamak üzere “sona kalan kazanır” mantığı, temelde oyun sektörünün içerisinde yer alıyordu. Buna rağmen battle royale’in gerçek bir türe dönüşme aşaması, 2012 yılında yaşandı. ABD yapımı Hunger Games isimli filmin yayınlanmasının ardından, filmdeki olaylar Minecraft’a yansıtılmıştı. Minecraft Hunger Games modları çok tutulunca, bunun bir kopyası Arma 2’de denenmişti.

Arma 2 ve DayZ modlarının ardından 2016 yılında Japonya’da yayınlanan Btoom mangasından hareketle Btoom Online iismli bir mobil oyun hazırlanmış ve battle royale türünün ilk örneklerinden biri olarak piyasaya sürülmüştü.

Arma 2‘deki battle royale modunu geliştiren PlayerUnkown, Güney Koreli Blue Hole stüdyosu ile anlaşıp kendi oyunu PlayerUnknown’s Battleground (PUBG) ile oyuncuların karşısına çıkınca, yepyeni bir tür piyasada kendine yer bulmuştu. 2017 yılında oynanmaya açılan PUBG, çıkar çıkmaz üst üste rekorlar kırmıştı. Oyuncu rekorlarını alt üst eden PUBG, ansızın oyun dünyasını ele geçirmişti.

PUBG sonrasında birçok farklı şirket bu türe yönelmeye başladı. Bunlar en ilginci ise Epic Games oldu. PUBG’nin geliştirildiği oyun motoru Unreal Engine’in yapımcısı Epic Games, hem PUBG’nin kazancından gelir elde ediyor hem de kendi geliştirdiği Fortnite’a ücretsiz battle royale modu geliştiriyordu. Nasıl bir oyun olduğu bir türlü anlaşılamayan Fortnite’ı battle royale türüne çeviren Epic Games, elindeki reklam gücünü kullanarak, PUBG’yi de geçmeyi başarıyordu.


Steam indir


Fortnite ve PUBG’den sonra oyun dünyası artık değişmez oyun türlerinden birine daha sahip oluyordu. İki oyunun başarısının ardından Electronic Arts, Apex Legends ile oyuncuların karşısına çıkarken, Activision ile Call of Duty’nin içerisine bu modu ekleyip yayınlıyordu.

Büyük şirketlerin yanı sıra Tencent’in RoE’si ya da bağımsız yapımcılardan geşen Darwin Project gibi yapımlar, türü büyütmeye devam ediyordu. 2020 yılında hala on milyonlarca kişi tarafından oynanan battle royale türü, Call of Duty: Warzone ile tekrar hayat bulmayı da başarmıştı.

 

Exit mobile version