En İyi 10 PlayStation 4 Özel Oyunu!

En iyileri sizler için listeledik.

En İyi 10 PS4 Özel Oyunu!

En iyi PS4 oyunlarına göz atıyoruz. Bu nesil PlayStation oyunları arasından en iyilerini sizler için listeledik. Her şeyden önce, yeni nesil konsol (PS5) bu yılın sonlarına doğru bizlerle olacak. Yeni nesil konsollara geçiş sağlamadan önce bu listemizde gözünüzden kaçan, henüz deneyimlemediğiniz oyunlar varsa mutlaka göz atmanızı öneririz. Peki en iyi 10 PlayStation 4 özel oyunu ne? İşte En iyi 10 PlayStation 4 özel oyunu!


İlginizi Çekebilir: En İyi 5 Gta Benzeri Oyun! 


En İyi 10 PlayStation 4 Özel Oyunu

GT Sport

Çıkış Yılı: 2017 | Geliştirici: Polyphony | Tür: Yarış

PS4’te güzel bir sürüş deneyimi arıyorsanız elinizde sadece bir seçenek var. Elbette, DriveClub’ta bir seçenek, ancak GT Sport deneyim açısından daha fazlasını sunuyor. Oyunda sevgiyle yeniden yaratılan dünyanın en iyi pistlerinin birçoğunun yanı sıra, aralarından seçim yapabileceğiniz üst düzey spor arabaları ve ticari üreticilerin bir dizi yüksek performanslı modelleri mevcut.

The Last of Us Remastered

Çıkış Yılı: 2014 | Geliştirici: Naughty Dog | Tür: Aksiyon-Macera

 

Tamam, tamam, teknik olarak The Last of Us en iyi PS3 oyunlarından biriydi, ancak en azından bu fantastik remaster’dan bahsetmeden en iyi PS4 oyunları listemizi sonlandırmak istemeyiz. Naughty Dog’un kıyamet sonrası hikayesi, hala şimdiye kadar anlatılan en iyi video oyunu hikayelerinden biri. Ellie ve Joel’in hikayesini deneyimlemediyseniz, kendinizi tüm zamanların en iyi oyunlarından birini oynamaya hazırlayın deriz.

Ratchet and Clank

Çıkış Yılı: 2016 | Geliştirici: Insomniac Games | Tür: Aksiyon-Macera

R&C’i PS2 döneminde oynadıysanız, ikilinin maceralarının ne kadar harika olduğunu bilirsiniz. Insomniac Games’in yarattığı bu çarpıcı dünyada, eğlenmemek mümkün değil. Hazır ikinci oyunu da yoldayken hala oynamadıysanız mutlaka göz atmanızı öneririz.

Uncharted: The Lost Legacy

Çıkış Yılı: 2017 | Geliştirici: Naughty Dog | Tür: Aksiyon-Macera

Nathan Drake, 2007 yılından beri Uncharted serisinin yüzü iken, Uncharted: The Lost Legacy’de bu zincir tamamen kırıldı. Chloe Frazer ve Nadine Ross’a merhaba deyin. Aksiyon dolu hikayesi, birinci sınıf bulmacaları ve doğaüstü dokunuşları ile yeni bir Uncharted masalının başlangıcı olabilecek potansiyeli taşımakta Lost Legacy.

Detroit: Become Human

Çıkış Yılı: 2018 | Geliştirici: Quantic Dream | Tür: Macera

Detroit: Become Human, interaktif hikaye sunumu açısından oldukça kaliteli bir işçilik ortaya koyuyor. 2038 yılında özgürlük adı altında üç Android’in mücadele hikayesine tanıklık ediyoruz. Bu oyun çılgınca güzel görünmesinin yanı sıra, oyuncu seçimiyle bazı ilginç şeyler de yapıyor. Sadece her bir karakterin kaderinin kontrolünde olduğunuzu hissetmekle kalmıyor, aynı zamanda farklı hikaye yollarının da farkına varıyorsunuz.

Uncharted 4: A Thief’s End  

Çıkış Yılı: 2016 | Geliştirici: Naughty Dog | Tür: Aksiyon-Macera

(Uncharte 4: Bir Hırsızın Sonu incelemesi için burayı tıklayınız.)

Tüm en iyi aksiyon filmleri gibi, Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu’da heyecan verici sahneleri ve sürükleyici araba kovalamacaları ile aşağı kalır bir kalite sunmuyor. Nathan Drake hala PS4’ün en sevilen modern Indiana Jones’larından biri. Uncharted 4, Nathan’ın hikayesine makul bir sonla bitiriyor. Lost Legacy serüvenine dalmadan önce mutlaka Uncharted 4’ü oynamanız gerektiğini düşünüyoruz.

Bloodborne

Çıkış Yılı: 2015 | Geliştirici: FromSoftware | Tür: Aksiyon-RPG

Gece karanlık ve dehşet dolu, eğer dikkatli olmazsanız saniyeler içinde acımasızca öldürülebileceğinizi aklınızdan çıkarmayın. Ancak bu, Bloodborne’un muhteşem gotik şehri Yharnam’ı keşfetmek ve deneyimlemek için almanız gereken bir risk. Bu zarif üçüncü şahıs aksiyon RPG’si, Viktorya dönemi ortamlarında gizlenen çok çeşitli korkunç canavarların tuzağına düşmemek için, sürekli dikkat ve uyanıklık kabiliyetine sahip olmayı gerektiriyor.

Marvel’s Spider-Man

Çıkış Yılı: 2018 | Geliştirici: Insomniac Games | Tür: Aksiyon-Macera

Son yılların en iyi süper kahraman oyunlarından biri olan Spider-Man, PS4 için kaçırılmayacak bir nimet. İnanılmaz grafikleri, görülecek ve yapılacak bir ton görevi ile oynaması muhteşem hissettiriyor. New York şehrinin yaşayan dünyasını adeta hissettiren Marvel’s Spider-Man, en iyi PS4 oyunları listemizin baş taçlarından biri.

Horizon Zero Dawn

Çıkış Yılı: 2017 | Geliştirici: Guerrilla Games | Tür: Macera

Oyunlarda, kıyamet sonrası çok fazla ıssız, cansız ve çorak arazi gördük. Ancak Horizon Zero Dawn, modern toplumun çöküşünün çok çok ötesine geçerek bize insanlık için yeni bir sayfa açma cesaretini gösteriyor. Bu uzak gelecekte cesur bir avcı ve lider olan Aloy olarak Horizon’un geniş, büyüleyici açık dünyasını keşfediyoruz. Diğer insan kabileleriyle diplomatik ilişkiler kurmak, nefes kesen ortamı keşfetmek Horizon Zero Dawn’ı özel kılan noktalardan sadece bir kaçı.

God of War

Çıkış Yılı: 2018 | Geliştirici: Sony Santa Monica | Tür: Macera

Evet, o kadar iyi. Seriyi yeniden başlatan ve tamamen yeni bir ortama taşıyan en yeni God of War, PS4’te oynayabileceğiniz en iyi oyundur! Orijinallerin doğrusal aksiyon yapısını terk eden bu macera, tamamen gerçekleştirilmiş, son derece güzel bir İskandinav dünyasını keşfetmenize, ilerledikçe farklı duygulara kapılmanıza sebebiyet vermekte. God of War, elinde DualShock olan ve yeni bir deneyim için özlem duyan herkes için vazgeçilmez bir yapım.


BONUS

The Last of Us Part 2

Çıkış Yılı: 2020 | Geliştirici: Naught Dog | Tür: Aksiyon-Macera

(The Last of Us Part 2 incelemesi için burayı tıklayınız.)

Naughty Dog, PS4 neslini bugüne kadarki en iddialı oyunuyla kapattı. Bu oyun sadece kimsenin istediklerini düşündüğü netice olarak varlığını haklı çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda kendi başına olağanüstü bir başarının temsilcisidir. Şaşırtıcı, heyecan verici ve ölçek olarak tamamen destansı. The Last of Us Part 2 gelecek jenerasyonlar bile akılda kalacak bir hikayeyi içerisinde barındırıyor.

Ghost of Tsushima

Çıkış Yılı: 2020 | Geliştirici: Sucker Punch | Tür: Aksiyon-Macera

(Ghost of Tsushima incelemesi için burayı tıklayınız.)

Ghost of Tsushima’nın güzel, dolu ve şaşırtıcı derecede soğuk dünyasında geçirdiğiniz her dakika için minnettar olacaksınız. Sucker Punch’ın en sonuncu oyunu bizi Japonya’nın kanlı tarihine götürüyor. Akira Kurosawa filmlerini temel alan yapım, PS4 için harika bir kuğu şarkısının da çanlarını çalıyor. (Elveda PS4)

Days Gone

Çıkış Yılı: 2019 | Geliştirici: SIE Bend Studio | Tür: Aksiyon-Macera

Kim demiş PS’e özel hiç zombi temalı bir oyun yok diye? Olaylı çıkışına rağmen Days Gone PS4’e çıkışını gerçekleştiren en kaliteli özel yapımlardan biri. En azından bizim için öyle… Başıboş ve ganimet avcısı olan Deacon St. John’la ölümcül salgının mahvettiği bir kurtlar sofrasına doğru sürüyor ve hayatta kalma mücadelesi veriyoruz. Tahmin edilmez hava koşulları ve günün farklı zamanları inanılmaz tehlikelere, şok edici sürprizlere ve ölmemizi isteyen diğer her şeye gebe olmak heyecan verici hissettiriyor.


Peki, sizin tercihiniz hangisi olacak? Bugüne kadar çıkan en iyi PS4’e özel oyun hangisiydi? Hemen aşağıdaki anketten oylama yapmayı unutmayın!

Exit mobile version