Embracer Yeniden Yapılanmasının Nihai Detayları Ortaya Çıktı

Kıyımın rakamsal sonuçları...

Geçtiğimiz yıla damgasını vuran Embracer yeniden yapılanmasının nihai detayları, yayınlanan finansal rapor ile ortaya çıktı. Kapanan stüdyo, iptal edilen proje ve işten çıkartılan geliştirici sayısı netleşti. En azından şimdilik. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Oyuncuları Üzen Haber: Yeni Deus Ex Oyunu İptal Edildi


Bir dönem satın alımları ile adından söz ettiren Embracer Group, şimdi de proje iptalleri ve stüdyo kapatmaları ile gündeme geliyor. Bildiğiniz gibi bütün olay da son anda iptal edilen Savy Group satın alımı ile başladı. İlk etapta İsveç menşeli şirketinin hisseleri sert bir şekilde çalışmıştı ve çok geçmeden de yeniden yapılanma sürecine girilmişti.

Embracer Group Square Enix Deus Ex

Geride bıraktığımız süreçte geliştirilme aşamasının erken safhasında olunan Deus Ex oyunu dahil pek çok proje iptal edilme ve pek çok stüdyoda da işten çıkartma ve kepenk indirme haberleri ardı ardına gelmeye başlamıştı.

Embracer Yeniden Yapılanmasının Nihai Detayları

Yaşanan büyük kıyımın yaşandığı sürecin ardından, nihai detaylar da ortaya çıkıyor. Yayınlanan finansal rapora göre, Temmuz ayından Aralık ayına kadar olan süreçte, toplamda 153 olan proje sayısı bir sonraki çeyrekte 138 seviyesine düştü. 31 Aralık 2023 tarihine kadar da 124 oldu. Yani toplamda 29 projeye yazık oldu.

İptal projelerin dışında, 1387 geliştirici işinden olur iken 7 stüdyonun kepenk indirmesi ile şirketin bünyesindeki stüdyo sayısı 139’dan 132’ye düşmüş. Bunun yanı sıra, ortaklık yürütülen stüdyo sayısı da 59’dan 50’ye inmiş.

Üst Yönetici Lars Wingefors tarafından söylenene göre yeniden yapılanma sona ermek üzere olsa da, son dakikada daha başka kepenk indirme, proje iptali ve işten çıkartma haber(ler)i ile karşılaşabiliriz. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version