Embracer Group Saber Interactive Şirketini Resmen Satıyor

Resmi açıklama geldi...

Bugün yapılan resmi açıklama ile Embracer Group, Saber Interactive şirketini 247 milyon Dolar’a satma konusunda Beacon Interactive ile anlaşmaya vardı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Control Fikri Mülkiyeti Remedy Tarafından Satın Alındı


Hatırlayacağınız üzere Şubat ayının sonunda Bloomberg tarafından aktarılan haber ile Saber Interactive şirketinin Embracer Group çatısı altından ayrılarak özel bir yatırımcı grubuna dair satılacağını öğrenmiştik. İsveç menşeli video oyun holdingi tarafından gerçekleştirilen resmi açıklama ile bu konu açıklığa kavuşmuş oldu.

Embracer Group, Saber Interactive ile Yollarını Resmi Olarak Ayırıyor

Yapılan açıklamaya göre Saber Interactive, 247 milyon Dolar değerindeki anlaşma ile Beacon Interactive tarafından satın alınması konusunda anlaşmaya varılmış. Beacon Interactive, Saber Interactive kurucu ortağı Matthew Karch tarafından satın alım için kuruldu.

Pazarlıklar, Karch’ın hem Embracer hem de Saber şirketlerinin yönetiminden ayrılma kararı aldığı Kasım ayından beri sürüyormuş. Belirtilene göre 247 milyon Dolar’ın 44 milyon Dolar’lık kısmı zorunlu ödemeler için ayrılmış. Bununla birlikte Embracer, yaklaşık olarak 224.3 milyon Dolar değerindeki halihazırda geliştirilme aşamasında olan 38 projenin de tasfiyesi anlamına geldiğini söyledi. Buna patentli motor teknolojisi ve oyun araçlarını da kapsıyor.

Anlaşma kapsamında Saber Interactive, daha önceden Embracer Group bünyesinde olan 3D Realms, Slipgate Ironworks, New World Interactive, Nimble Giant, Sandbox Strategies, Mad Head Games, Fractured Byte ve Digic olmak üzere bir dizi stüdyoyu da alacak.

Metro-Exodus

Diğer yandan, Tuxedo Labs, Demiurge Studios, Beamdog, 34 Big Things, Tripwire Interactive, Snapshot Games, Shiver Entertainment ve Aspyr Media stüdyoları Embracer Group bünyesinde kalmaya devam edecekler. İsveç menşeli video oyun holdingi daha önceden Saber Interactive gözetimindeki 4A Games stüdyosunun sıradaki AAA projesi ve Killing Floor 3 dahil 14 projenin kontrolünü elinde bulundurmaya devam edecek. Ancak bu projelerden ikisi, Saber Interactive ile ortak bir şekilde geliştirilmeye devam ediliyor olacak. Buna ek olarak, Amerika menşeli şirketin Zen Studios ve 4A Games stüdyolarını satın almak için de bir seçenek sunuldu ve Karch tarafından söylenene göre seçenek kabul edildi. Bu noktada, mevcut ve gelecekteki Metro oyunlarının yayıncılık haklarının PLAION (eski adıyla Koch Media) bünyesinde kalacağı söyleniyor iken anlaşmanın maliyeti de yaklaşık olarak 500 milyon Dolar oldu.

Son olarak Embracer Group şirketi, bu satın alım ile Rusya’daki bütün operasyonlarını da sonlandırmış oluyor. Bakalım gelecekte İsveç menşeli video oyun holdingini neler bekliyor? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version