Embracer Group Cephesinde Sular Durulmuyor

İşten çıkartmalar durmuyor...

Embracer Group Cephesinde Sular Durulmuyor

Embracer Group cephesindeki dahili yeniden yapılanma süreci tam gaz devam ediyor. Pek çok stüdyonun kapandığı veya küçülmeye gittiği süreç, 3D Realms ve Slipgate Ironworks stüdyolarını da vurdu.


İlginizi Çekebilir: ADATA CES 2024 Etkinliğinde Yer Alacak


Bildiğiniz gibi Embracer Group ile Suudi Arabistan Kamu Yatırımı Fonu’nun sahibi olduğu Savy Group arasında bir satın alım anlaşması gerçekleşecekti. Ne var ki bu anlaşmanın son anda iptal olmasının ardından, İsveç menşeli şirket için hisselerinin de çakılması ile sıkıntılı günler başlamıştı.

Aradan geçen zaman zarfında Volition, Campfire Cabal ve Free Radical dahil pek çok stüdyoyu kapatmış, Crystal Dynamics dahil pek çok stüdyo genelinde de küçülmeye gitmek zorunda kalmış ve çok sayıda kişi işsiz kalmıştı.

Embracer Group İşten Çıkartmalara Devam Ediyor

Embracer Group şirketinin kendi içindeki yeniden yapılanma sürecinin ne zaman biteceği şu anlık bilinmiyor, ama zamanla daha fazla stüdyo da zarar görmeye devam ediyor: 3D Realms ve Slipgate Ironworks. Hatırlayacağınız üzere yılbaşı döneminden önce 3D Realms stüdyosunda da işten çıkartmalar yaşanmıştı. 2024 yılının bu ilk günlerinde, geliştirici yeni bir işten çıkartma dalgası ile karşı karşıya kaldı. Öyle ki aralarında 3B sanatçılarının, yapımcıların ve daha fazlasının olduğu çok sayıda çalışan ile yollar ayırıldı.

Bahsi geçen haberi veren 3D Realms ve Apogee Games kurucusu Scott Miller, bahsi geçen iki stüdyodaki işten çıkartmaların inanılmaz derecede üzücü olduğunu dile getirdi. İlk safhada iki geliştirici bünyelerine kattıklarını söyleyen Miller, ekibe yeni üyeler almaya devam edebileceklerini de sözlerine ekledi. Core Decay ve Combustion askıya alındığına dikkat çeken Scott Miller, ‘askıya alınmanın’ bir nevi ‘iptal etme’ anlamına geldiğini belirtir iken Core Decay projesinin başındaki ismin de işten çıkartılanların arasında olduğuna dikkat çekti.

Exit mobile version