Electronic Arts, Dört Oyun Sunucusunu Kapatacakmış

Eski sunucularla vedalaşmaya devam ediyoruz...

Yayınlanan yeni bir rapor ile Electronic Arts tarafından dört oyun sunucusunun kapatılmaya hazırlandığına işaret edildi. Peki bu oyunlar hangileri ve çevrimiçi modlara ne zaman veda edilecek? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Electronic Arts İki Marvel Oyunu Geliştiriyor Olabilir


Bildiğiniz gibi son dönemde, birçok kez eski oyunlarının sunucularını kapatmalarıyla ilgili haberler ile karşılaşmıştık. Mesela Ubisoft, iki ayrı safhada yüzden fazla oyunun ve Guerrilla Games de Killzone: Mercenary, Killzone: Shadow Fall ve RIGS Mechanized Combat League sunucularını kapatmıştı.

Bu eylemler, artık yoğun olarak kullanılmayan sunucular için ayrılan kaynağın büyük bütçeli oyunların geliştirilmesine kaydırılması için yapıldığından dolayı, aslında yerinde olduğu için normal karşılanabilir. Ne var ki bu durum, eski oyunları halen arkadaşları ile nostalji yapmak için oynayan oyuncuları da üzmüyor değil.

ea oyun sunucularını kapatıyor

Electronic Arts, Hangi Oyunların Sunucularını Kapatacak?

Bugün TrueAchievements sitesinin yayınladığı bir rapora göre, Electronic Arts, çevrimiçi desteği de olan üç Xbox 360 oyunun sunucusunu 9 Kasım 2022 tarihi itibarıyla kapatmaya hazırlanıyor. Bahsi geçen oyunlar Command & Conquer 3: Tiberium Wars, bağımsız genişletme paketi Kane’s Wrath, Command & Conquer: Red Alert 3 ve Mercenaries 2: World in Flames olarak sıralanmış.

Belirtilen tarihten sonra, bu oyunları artık çevrimiçi olarak mümkün olmayacak. Diğer bir deyişle, hem arkadaşlarınız ile parti yapmak hem de çok oyunculu modlar ile ilgili başarımları açabilmek için üç aydan az bir zamanınız kaldı.

Listedeki oyunlardan en eskisinin, yani Command & Conquer 3: Tiberium Wars’un, 2007 yılında çıkmıştı. Yani sunucuların on beş yıldır aktif olduğunu görüyoruz ve bu da oldukça uzun bir zaman diyebiliriz.

Şu an için Electronic Arts tarafından yapılmış olan resmi bir açıklama olmadığı için, gelişmeleri takip etmek ve yaşanacakları görmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Bakalım Amerika menşeli yayıncı, konu ile ilgili olarak ne diyecek?

Exit mobile version