Elden Ring Oynanış Videosu Büyülüyor

Kimler Elden Ring oynamak için sabırsızlanıyor?

Elden Ring Oynanış Videosu Büyülüyor

Souls serisi ve Bloodborne ile dünya genelinde büyük bir hayran kitlesine sahip olan FromSoftware, Sekiro: Shadows Die Twice ile farklı bir tat sunmuştu. Öyle ki, Souls serisinde ve Bloodborne oyununda zorlananları bile heyecanlandırmayı başarmıştı. Japonya menşeli stüdyonun sıradaki oyunu ise Elden Ring olacak. Geliştiricinin açık dünya oynanış sunacak olan ilk oyunu, E3 2019 fuarında duyurulmuştu. Geçtiğimiz haftalarda 25 Şubat 2022 tarihine ertelendiğini üzülerek öğrendiğimiz Elden Ring oynanış videosu ile bir kez daha karşımıza çıktı.


İlginizi Çekebilir: George R.R. Martin Elden Ring Hakkında Konuştu


Hikayeye göre Erdtree kaynağı olan Elden Ring, Queen Marika the Eternal tarafından hüküm sürülen diyarlar arasında parçalara ayrılmış ve her bir evlat ve yarı tanrı da Great Runes adı altında bir parça alıyor. Ne var ki bu durum, The Shattering adı altında yeni bir savaşın başlamasına neden oluyor. Biz ise Queen Marika the Eternal evlatlarını ve yarı tanrılarını ortadan kaldırarak, Elden Ring parçalarını toplamak ve nihayetinde Elden Lord olmak için mücadele vereceğiz.

Sizlerin de bildiği gibi, FromSoftware tarafından geliştirilmekte olan oyun hakkında uzun zamandır yeni bir haber alamamıştık. Ancak Summer Game Fest 2021 sırasında yapılan geri dönüş sonrasında Japonya menşeli geliştirici, eteğindeki taşları yavaş yavaş dökmeye başladı. Kısa bir süre önce gerçekleştirilen on dokuz dakikalık oynanış gösterimi ise bu taşlardan bir tanesi oluyor. Eğer yeni oyunu sabırsızlıkla bekliyorsanız, bahsi geçen videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz. Oynanış kısmı 14:32’de başlıyor.

Elden Ring Oynanış Videosu Neler Sunuyor?

Artık harita sisteminin de seriye dahil edildiğini gördüğümüz videoda, yine oldukça geniş bir dünyanın bizleri beklediği bariz bir şekilde ortada. İster yürüyerek, istersek de at üstünde dolaşabileceğimiz oyunda, Souls serisinden aşina olduğumuz bataklık bölümlerinin artık daha ürkütücü bir yapıda olduğu dikkat çekiyor.

Ziyaret edeceğimiz bölgelerde bizi sırtımızdan bıçaklayacak yaratıkların yanı sıra yine bizi gördüğü anda arazi olmaya çalışacak yaratıklar da göreceğiz. Bildiğiniz gibi Souls serisinde bu yaratıkları elinizden kaçırmamanız durumunda, işe yarar eşyalar elde edebiliyorsunuz. Muhtemelen benzer bir durum Elden Ring için de geçerli olacak.

Yetenek sisteminin epey geniş olacağı oyunda, dövüş sistemini benimsediğiniz stile uyarlayabiliyorsunuz. Bununla birlikte stratejik avantaj elde edebilmek için, daha önceden de açıklandığı üzere çevreye ek olarak günün saatini ve hatta havanın durumunu da planınıza dahil etmeniz gerekecek. Ayrıca Gizli gizli düşman haklamayı seven oyuncuların da düşünüldüğünü görülebiliyor.

Son olarak, koleksiyon yapmayı seven oyuncular için hazırlanan Collector’s Edition sürümü de detaylandırıldı. Videoda gösterilene göre bu sürüm, oyunun metal kutulu versiyonunu, sanat çalışmalarının yer aldığı kırk sayfalık bir sanat kitabı, müzik albümü ve Malenia – Blade of Niquella aksiyon figürü ile geliyor.

Elden Ring Fiyatı

Steam

PlayStation Mağazası

Xbox Mağazası

 

Exit mobile version