Elden Ring 30 Dakika Altı Sürede Bitirildi!

Ne bu acele?

Elden Ring 30 Dakika Altı Sürede Bitirildi!

Distortion2 isimli bir oyuncu, Elden Ring oyununu otuz dakikadan az bir sürede bitirmeyi başardı. Peki açık dünya oynanış sunan FromSoftware oyunu nasıl bu kadar kısa sürede bitirildi? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Elden Ring için DLC Planlanıyor Olabilir


Bildiğiniz gibi oyun dünyasında speedrun adı verilen denemeler oluyor. Türkçe mealiyle en kısa sürede bitirme hedefi diyebiliriz. Kendisini sırf bu işe adamış olan oyuncuların çoğu, akıl almaz olup “Bu kadarına da pes!” tepkisi vermemize neden olan sonuçlar ile karşımıza çıkıyorlar.

Her ne kadar FromSoftware bu konuda oyuncu dostu olmasa da, zorluğuna rağmen Souls serisi, Bloodborne ve Sekiro: Shadows Die Twice için de sayısız denemeler yapılmış ve başarılı sonuçlar elde edilmişti. Zaten bir röportajda da Hidetaka Miyazaki, speedrun girişimlerinin sonuçlarını izlemekten büyük keyif aldığını dile getirmişti.

Elden Ring 30 Dakikadan Az Sürede Bitti!

Listemizdeki yeni isim ise Elden Ring oldu. PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series için 25 Şubat 2022 tarihinde satışa sunulmuş olan yeni oyun için ilk rekor iki buçuk saat idi. Daha sonradan bu, sırası ile bir saatin ve elli dakikanın altına inmiş ve Distortion2 tarafından otuz üç dakika olarak güncellenmişti. Aynı kullanıcı, kısa bir süre içerisinde kendi rekorunu iki defa yeniledi ve otuz dakikanın da altına indirdi. “Biz o sürede karakterimizi anca oluşturuyoruz, yavaş be birader!” dediğinizi duyar gibiyiz.

Peki devasa bir açık dünya sunan Elden Ring 28 dakika 59 saniye içerisinde nasıl bitti? Distortion2 öncelikle özellikle boss savaşlarında büyük avantaj sağlayan Uchigatana silahından dolayı Samurai sınıfını seçmiş.

Oynanış kısmında ise bunun için at üstünde ikili zıplamalar ile birçok bölgeyi kolayca geçtiği hayat kurtarıcı olacak bazı yolları keşfetmiş. Buna ek olarak, oyunu yeniden yüklemeye zorladığı ve karakterini farklı bir noktaya yönlendirdiği bir teknikten de faydalanmış. Böylece harita üzerindeki birçok büyük bölgeyi de geçmesi mümkün olmuş ve netice olarak da Elden Ring otuz dakikanın altında bitmiş.

Distortion2 tarafından yayınlanmış olan speedrun oynanış videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. Keyifli seyirler dileriz.

Exit mobile version