EA Logosuna Tüküren FIFA Oyuncusu Banlandı

Electronic Arts ile sıkıntılar yaşayan Kurt0411, bütün EA oyunlarından uzaklaştırıldı.

ea logosuna tüküren fifa oyuncusu

EA logosuna tüküren FIFA oyuncusu, bugüne kadar görülmüş en ağır cezalardan bir tanesi çarptırıldı. Kurt “Kurt0411” Fenech isimli oyuncu, Electronic Arts tarafından geliştirilen ve dağıtılan oyunların tamamından uzaklaştırıldı.

Aslında bütün her şey profesyonel FIFA oyuncusu Kurt Fenech’in videolarında EA kurallarını aşan hareketler yapmasıyla başlamıştı. YouTube üzerinde çokça izlenen Fenech, Kasım 2019’da bir süreliğine FIFA’dan uzaklaştırılmıştı.

Kurt Fenech’in uzaklaştırılmasının ardından oldukça ilginç olaylar yaşanmış ve EA’in FIFA ile ilgilenen çalışanlarından bir kısmının Twitter hesapları ele geçirilmişti. Sonrasında ise ele geçirilen hesaplardan Fenech’e destek mesajları paylaşılmıştı.

Yaşananlara rağmen uzaklaştırma cezasını tamamlayan Kurt0411, oyuna geri dönmüştü. Videolarını yayınlamaya devam eden profesyonel FIFA oyuncusu, cezasının ardından EA’ye yaptığı suçlamaların dozunu biraz daha yükseltmişti. Hatta bir videosunda EA logosuna tükürmüş ve gündem yaratmayı başarmıştı.


İlginizi çekebilir: Logitech oyuncu ekipmanları çekilişi! Siz de kazanabilirsiniz


EA logosuna tüküren FIFA oyuncusu, tarihin en büyük cezasına çaprtırıldı

Tükürme videosundan sonra harekete geçen Electronic Arts, oyuncuyu tamamen uzaklaştırma kararı aldı. Resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklama ile Kurt “Kurt0411” Fenech’in süresiz banlandığı yazıldı. Dahası bu sefer oyuncu sadece FIFA’dan değil; bütün Electronic Arts oyunlarından banlanmıştı.

Şirket yaptığı resmi açıklamada böylesine bir cezanın, Fenech’in EA çalışanlarını tehdit etmesi sonrasında verildiğini aktardı. Twitter hesaplarının ele geçirilmesi ve özel konuşmalar sırasında sarf edilen sözler, uzaklaştırmaya gerekçe olarak gösterilmişti.

Karar sonrasında profesyonel FIFA oyuncusu Kurt Fenech‘in düzenlenen turnuvalara düzenlenmesi engellendi. Bununla da yetinmeyen EA, oyuncunun Twitch ve YouTube hesaplarını kapattırdı. Üstüne 10 yıllık FIFA Ultimate Team Founder denilen ve özel içerikler sağlayan hesabı tamamen donduruldu.

Fenech ise verilen bu kararın arkasında, hızlı yükselişinin olduğunu yazdı. Oyuncuya göre FIFA’nın en çok izlenen ikinci ismi ve birinci sıradaki ismi geçmek üzere olan biri olması sebebiyle EA böyle bir karar vermişti. Şirketin kararlarını uygulamaması şirketi rahatsız etmiş ve onu uzaklaştırmıştı.

Hangi taraf haklıdır bilinmez; ancak bir şirketin logosuna tükürdükten sonra şirket beni çok sevmiyor demek ne kadar haklı bilemiyoruz. Öte yandan EA’in oyuncunun bütün hesaplarını banlatması ve oyun dünyasında hareket edecek alan bırakmaması da biraz ileri gitmek gibi geldi.

Bilemiyoruz siz ne diyorsunuz konu hakkında?

Exit mobile version