Dune: Awakening Hikayesinde Alternatif Tarih İşlenecekmiş

Normalinde ölü olan karakterlerle de karşılaşabileceğiz...

Dune Awakening Hikayesinde Alternatif Tarih İşlenecekmiş

Funcom tarafından Dune: Awakening oyununun geliştirilmesine tam gaz devam ediliyor. Uzun zamandır sessizliğini koruyan oyun, PC Gamer sitesi tarafından yapılan röportaj ile yeniden gündeme geldi. Yaratıcı Yönetmen Joel Bylos tarafından söylenene göre, alternatif tarih hikayesi ile karşımıza çıkılacak. Yani kitaplardan ve filmlerden farklı bir ilerleyiş söz konusu olacak.


İlginizi Çekebilir: Resident Evil 5 Güncellemesi, GFWL Desteğini Tümden Kaldırıyor


Dune: Awakening, GamesCom 2022 Açılış Gecesi Canlı yayını sırasında duyurulmuştu. PC (Steam), PlayStation 5 ve Xbox Series için geliştirilen devasa çok oyunculu açık dünya hayatta kalma türündeki yeni oyunun ne zaman çıkacağı bilinmiyor, ama binlerce oyuncu Arrakis topraklarında bir araya gelecek. 

Dune: Awakening Hikayesi, Farklı Bir Yönde Gidecek

Şu an için yeni oyun hakkında pek bir detay paylaşılmış değil. Yakın bir zaman önce Yaratıcı Yönetmen Joel Bylos ile yapılan röportaja göre, 2021 yılında yayınlanan filmin sekiz yıl sonrasındaki bir zamanda geçecekmiş. Buna ek olarak, filmler ve kitaplar ile örtüşecek şekilde gelişen olaylar ile karşılaşmayacakmışız. Her ne kadar kitaplar ile benzerlik gösterse de, alternatif bir tarih işlenecekmiş. 

Bylos hikayeye ilişkin herhangi bir detay vermiş değil, ama akışı sırasında önceden ölmüş olan karakterler bile karşımıza çıkacakmış. Mesela bunlardan birisi de Duke Leto olacakmış. Yani Leto ile oyunda karşılaşacağız. Ne var ki merak edilen detayları öğrenmek için bir süre daha bekleyecekmişiz gibi görünüyor. 

Röportajdan ayrı olarak, yeni Dune oyununun oynanış kısmında kum fırtınalarından sakınabilmek için sığınaklar inşa etmek ve bizi çölün sıcağından koruyacak olan kıyafetimizin bakımını yapmak durumunda olacağız. Elbette devasa kum solucanlarına da dikkat etmemiz gerekecek. 

Hem araç kullanarak hem de yürüyerek dolaşacağımız harita genelinde biyolojik test istasyonlarının harabelerini ziyaret edeceğimiz, düşmüş olan uzay gemilerinden işimize yarayacak şeyleri toparlayacağımız ve keşfedilmemiş bölgelere de giderek gizleri ve hazineleri ortaya çıkartacağımızdan da bahsedilmişti. Hayatta kalabilmek için yağmacılar ve rakip topluluklar ile de mücadeleye gireceğimizi yinelemeden geçmeyelim. 

Exit mobile version