Dumbledoge Zeitnot Olayı ile İlgili Riot Games Kararı

Riot Games Türkiye kararını verdi. Yorum sizin...

Geçtiğimiz günlerde bizim de haberini yaptığımız Dumbledoge Zeitnot olayı ile ilgili Riot Games kararını açıkladı. Bilindiği gibi Dumbledoge yakın zamanda eşcinsel olduğunu açıklamıştı. Bunun ardından, geçirdiği süreçlerde bir çok homofobik tepki aldığını da uzun bir tweetlonger yazısıyla herkese göstermişti. Bu olayı derinlemesine inceleyen Riot Games Türkiye sonunda kararını verdi. Haberin devamında hem olayın geçmişteki ayrıntılarına hem de Riot Games Türkiye’nin kararına göz atabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Zeitnot ve Dumbledoge Arasında Neler Oluyor?


Dumbledoge Zeitnot Olayı ile İlgili Riot Games Kararı

Bu geçilen süreçte Riot Games Türkiye, bahsedilen olay ile ilgili soruşturmasına devam etti. Günümüze geldiğimizde de karar verildi. Verilen karara göre;

Ayrıca konu ile alakalı Riot Games Türkiye’nin yaptığı açıklamaya ek şu ifadeler kullanıldı;

Birkaç yıl önce yaşananlar gerçekten de üzücü; ancak bugün verilebilecek cezalar söz konusu olduğunda Küresel Ceza Listesi’ne bağlı kalmak zorundayız. Bununla birlikte, ekosistemimizde ayrımcılığa tolerans gösterilmeyecek ve izin verilmeyecektir. VFŞL’deki tüm takımlara ligimizin standartları hatırlatılmıştır ve tüm oyuncuların ve takımların, ekosistemimizin bütün üyelerine karşı kapsayıcı davranması konusundaki beklentilerimiz bir kez daha belirtilmiştir.

Verilen karar ile alakalı bir çok yorum yapmak mümkün. Ancak büyük şirketlerin belli kurallara bağlı şekilde gitmek durumunda olduğu da su götürmez bir gerçek. Bakalım ilerleyen süreç bizlere neler gösterecek.

Dumbledoge Zeitnot Olayı


İlginizi Çekebilir: 6 Milyon Dolarlık League of Legends Kostümü


Sizlerin de konuyla alakalı fikirleriniz varsa hemen aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca Facebook ve Twitter adreslerimizi takip ederek oyun gündeminden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

Exit mobile version